Izvor: Informer.rs
09.04.2024 u 08:37
0

KLJUČNA POBEDA RUSIJE: Razbijena brigada Azov, DRAMATIČNE VESTI iz Ukrajine (VIDEO)

Dramatične vesti iz Ukrajine! Zelenski sazvao hitan sastanak! Putinove trupe svakog časa mogu dobiti najstrašnije naređenje!

Masovne udare na položaje Oružanih snaga Ukrajine (brigadu Azov?) izvode bombarderi koristeći FAB-250 vazdušne bombe.

Jurišna avijacija sa Su-25 takođe aktivno napada OSU avionskim projektilima S-8 i S-13, podržavajući dejstva 98. vazdušno-desantne divizije.

Rusi Iskanderima pogodili skladište dronova (VIDEO) 

Oružane snage Rusije izvele su napad „iskanderima“ u Zaporožju i uništili su skladište sa dronovima, kao i pogon za proizvodnju koje se nalazi pod kontrolom Kijeva, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Napad je bio odgovor na pokušaj kijevskog režima da nanese štetu naftnoj industriji Rusije i energetskim objektima.

Avdejevski pravac: Napredovanje Oružanih snaga RF na širokom frontu (MAPA)

Zapadno od Avdejevke, ruske trupe izvode ofanzivne operacije u nekoliko sektora od Berdičija do Pervomajskog.

U oblasti Berdiči, OSU vrši bočni pritisak iz Novobahmutovke, u kontranapadu pešadijskih grupa uz podršku oklopnih vozila. Međutim, u ovom trenutku selo je skoro potpuno pod kontrolom ruskih oružanih snaga. Između Berdičija i Orlovke takođe je bilo moguće smanjiti „džep“ koji je nastao nakon prvih dana proboja u naseljena mesta.

z Orlovke, ruske jedinice su uspele da uđu u južnu periferiju Semjonovke: prema preliminarnim informacijama, preuzele su kontrolu nad najmanje polovinom sela. U isto vreme, OSU zadržava mogućnost snabdevanja svojih snaga palisadima duž autoputa O-0542 i jaruga na severu.

Zapadno od Tonjenjkija, ruske oružane snage su takođe mogle da napreduju u pravcu Umanskog, iako još nisu uspele da dođu do periferije naselja. Međutim, bez zauzimanja Semjonovke i napada sa Orlovke kroz blizinu autoputa S-051801, teško možemo očekivati početak borbi za Umanskoe.

Ruske trupe takođe napreduju u oblasti Pervomajskog. Sudeći po snimcima objektivne neprijateljske kontrole, Oružane snage Rusije su izvršile napad severno od Staroavdejevskog jezera na reci Vodjanaja i bore se za položaje severno od jezera Utjatnik, koji se nalaze na manje od kilometar od istočne periferije Netajlova.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter