Izvor: Kurir/BSC Happy
14.11.2023 u 11:57
1

CETINJE ZADOJENO MRŽNJOM PREMA SVEMU SRPSKOM: LAŽNI ALBANSKI SVEŠTENIK se sastao sa MIRAŠOM pa pokazao „ORLA“! FOTO

Albanski državljanin Nikola Džufka (Nikolla (Blazhde) Xhufka)), koji se predstavlja kao sveštenik, na svom Fejsbuk profilu objavio je fotografije susreta sa mitropolitom nekanonske Crnogorske pravoslavne crkve Mihailom na Cetinju, kao i provokativnu fotografiju ispred Cetinjskog manastira, na kojoj je ukrštenim dlanovima aludirao na albanskog dvoglavog orla.

U opisu fotografija Džufka je napisao: „Istorijski! Imao sam čast da se sretnem sa mitropolitom crnogorskim, njegovim preosveštenstvom Mihailom. Bio sam iznenađen činjenicom da njegovo preosveštenstvo savršeno poznaje Albansku crkvu i do detalja život i delo Fan Nolija. Crnogorska crkva je nezavisna od srpske demonske crkve. Na ovom sastanku razgovarali smo o suštinskim stvarima za budućnost dve crkve: albanske i crnogorske“, napisao je Džufka.

Dodao je da je sa sagovornikom iz nekanonske CPC razmenio savete, a da je njegova glavna poruka bila: „Albanci zaslužuju nacionalnu crkvu daleko od srpske i grčke“, te da su Albanci većinski muslimanski narod, ali da je Albanska crkva srce Albanaca. U svakoj zemlji u kojoj se govori albanski mora postojati Albanska crkva, npr. na *Kosovu, Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori, Čameriji… Albanska pravoslavna crkva Elbasana je duhovni, verski i patriotski centar Albanaca svuda.

Džufka je takođe objavio i fotografiju sa doskorašnjim premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem i napisao: „Bratski sastanak sa Dritanom Abazovićem na kojem smo razgovarali o Albanskoj nacionalnoj crkvi Elbasan, Fan Noliju i budućnosti Albanske crkve u Crnoj Gori“.

Kako prenosi podgorički portal IN4S, albanska Pravoslavna mitropolija Elbasana je putem zvaničnog sajta radija „Vaskrsenje“ upoznala javnost da je reč o varalici i lažnom svešteniku. U albanskoj javnosti Džufka je, dodaje se, poznat po izjavama punim nacionalne mržnje i idejama o proterivanju arhiepiskopa Anastasija iz Albanije i osnivanju kosovske crkve.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “CETINJE ZADOJENO MRŽNJOM PREMA SVEMU SRPSKOM: LAŽNI ALBANSKI SVEŠTENIK se sastao sa MIRAŠOM pa pokazao „ORLA“! FOTO”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter