Izvor: BSC happy portal
14.11.2023 u 12:17
0

Savetnica za medije predsednika Srbije – Suzana Vasiljević na Globalnom media forumu u Abu Dabiju

Zahvaljujem Nјegovom Visočanstvu šeiku Mansuru bin Zajedu Al Nahjanu, kao i svima koji su odigrali klјučnu ulogu u organizaciji ovog reputabilnog medijskog kongresa.

IZBORI OVE GODINE : Mi smo spremni za izbore već od 17 decembra saopštio predsednik Aleksandar Vučić

Čast mi je da danas budem ovde i da učestvujem u diskusiji o ovoj izuzetno važnoj temi, koja je postavljena u pravom trenutku. Globalna priroda klimatskih promena zahteva međunarodnu saradnju, razmenu znanja i uzajamnu podršku.

Upravo na ovakvim forumima imamo priliku da zajedno razgovaramo o strategijama, uspešnim primerima, ali i izazovima, kako bismo mogli da doprinesemo sveobuhvatnijem komunikacijskom odgovoru na ovu krizu. Srbija, baš kao ni Ujedinjeni Arapski Emirati, nije imuna na posledice klimatskih promena.

BSC Happy portal

 

Suočavamo se sa izazovima poput ekstremnih vremenskih prilika, sve višim temperaturama i poremećajima regularnih tokova u polјoprivredi. Vlade ne mogu da se bave klimatskim promenama same za sebe – da bi postigle pravi uspeh, potrebna im je podrška građana. Kao stručnjaci za komunikacije, svesni smo toga da ovde nisu u pitanju samo akcije ili aktivnosti kao takve, već da se radi o tome koliko dobro se one prenose našim građanima.

U ovom kontekstu, svaka vlada ima dvostruku odgovornost: jedna je da sprovede promene, a druga da obezbedi da ljudi te promene razumeju i prihvate. U suštini, efikasnost akcija svake vlade povezana je sa time koliko je njena komunikacija efektna.

Uvereni smo da odgovorna vlast podrazumeva da građani ne treba samo da razumeju i podržavaju rešenja koja sprovodimo, već i da žele da budu njihov deo.

 

Tokom proteklih nekoliko godina, trudili smo se da edukujemo građane o inicijativama u oblasti klimatskih promena iz dva razloga: 1) da podignemo svest o ovom pitanju i 2) da pojačamo angažman građana.

Iako je u pitanju spor proces koji zahteva dosledno slanje poruka i stalne napore kako bi se ostvario realni napredak, pronašli smo određene alate koji su bili posebno uspešni i koji su doprli do građana širom Srbije.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter