Izvor: RT
25.08.2023 u 16:42
1

ČOVEK KOJI JE OBORIO „NEVIDLJIVOG“ – ZOLTAN ima JASNU PORUKU: „RUSIJA DOLAZI, BRIKS je JEDINI PUT“ (VIDEO)

Srbija neće uvesti sankcije Rusiji, a u zavisnosti od razvoja međunarodne situacije, može da prizna Donbas i Krim kao deo Rusije

Srbija može da prizna Krim i Donbas kao deo Rusije, ali će to zavisiti od toga kako će se dalje razvijati međunarodna situacija, rekao je za „Izvestiju“ poslanik SPS-a Zoltan Dani, jedan od učesnika 11. Moskovske konferencije o međunarodnoj bezbednosti i čovek koji je u Srbiji poznat kao komandant jedinice koja je oborila američki „nevidljivi“ avion F-117.

Upravo bombardovanje Srbije, prema rečima Danija, bilo je svojevrsna „generalna proba za Ukrajinu“.

DOBIO ODGOVOR KAKAV ZASLUŽUJE: LAVROV UZ SMEH OPSOVAO novinara KOJI ga je ISPROVOCIRAO pitanjem o PRIGOŽINU (VIDEO)

Vlada Srbije, kako on ističe, ni pod kojim uslovima neće podržati sankcije EU protiv Rusije, čak ni u zamenu za ulazak u EU.

– Opozicija je to predlagala, ali to nije bilo na dnevnom redu. To je opozicija vezana za evroatlantske organizacije i odatle prima novac. I ona radi šta joj se odatle kaže – istakao je poslanik.

Dani se osvrnuo i na situaciju na severu Kosova i Metohije ističući da albanska strana nije spremna ni na kakav kompromis, a da evroatlantske zemlje prećutno podržavaju eskalaciju i pritisak na srpski narod.

STRELJALI IH JER NE ŽELE DA PUCAJU NA RUSE: UKRAJINCI KUKAVIČKI IZMASAKRIRALI svoja 23 SABORCA (VIDEO)

 – Političari iz EU i SAD su u više navrata govorili da je to za njih završena priča i da Srbija, ako želi da ide napred ka evroatlantskim integracijama, treba hitno da prizna Kosovo. Naše političko rukovodstvo se ne slaže sa tim stavom i trudimo se da pre svega bude moguće mirno rešenje – istakao je Dani.

Na pitanje da li bi Srbija narednih godina mogla da pokrene i vojnu operaciju na Kosovu, Dani kaže da je Vojska Srbije odgovorna za zaštitu državnog suvereniteta i integriteta, a da se Kosmet smatra okupiranim.

 – Pokušavamo da nađemo mirno rešenje, ali ne znamo koliko će to trajati. Crvene linije su sve bliže – upozorio je sagovornik „Izvestije“.

SUROVI NEPRIJATELJI SMOŽDENI U SEKUNDI: HELIKOPTER MI-28N u NEMILOSRDNOM NALETU „POJEO“ UKRAJINSKE OKLOPNJAKE (VIDEO)

Predstavnici EU i NATO pakta su, kako on podseća, su više puta isticali da će jedan od uslova za ulazak u EU biti da Srbija prizna lažnu državu Kosovo, „a to se neće desiti“.

 – Smatram da će se EU pre raspasti nego što će primiti Srbiju – naglasio je.

Iako se u srpskom parlamentu nije razmatrao ulazak države u BRIKS, on veruje da je sve verovatnije da će se o toj temi pričati.

„VENA“ RUSKA ARTILJERIJE RAZARA DO GROBA: Sve što niste znali o SAMOHODNOM MINOBACAČU 2C31

– Mogućnosti da se to razmotri je sve više, tim pre što se radi o multipolarnom svetskom politički integrisanom sistemu koji pruža velike mogućnosti za bilateralne međunarodne odnose – istakao je, dodajući da članstvo zemlje i u EU i u BRIKS-u nije moguće.

Dani je podsetio i na to kako je 27. marta 1999. njegova jedinica srušila „F-117“.

Nismo znali da je to bio nevidljivi avion. Cilj je bio veoma mali – bilo ga je teško videti na radaru. Saznali smo da je to bio nevidljivi avion tek kada je pao. Pilot nije poginuo. Kasnije je evakuisan. Sam F-117 nije bio nešto specijalno. Njegova manevarska sposobnost je veoma mala, brzina je takođe mala – kao putnički avion. Bio je veoma dobra meta za nas. Odradili smo to bez problema – rekao je Dani.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ČOVEK KOJI JE OBORIO „NEVIDLJIVOG“ – ZOLTAN ima JASNU PORUKU: „RUSIJA DOLAZI, BRIKS je JEDINI PUT“ (VIDEO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter