Izvor: TANJUG
25.08.2023 u 16:18
0

PAKLENE VRUĆINE ZA VIKEND, A SEZONA NA ADI OD DANAS ZATVORENA: Nema spasilaca, kupanje na sopstvenu odgovornost!

Iako je većina mislila da je leto završeno zbog superćelijske oluje koja je u nekoliko navrata zadesila Srbiju, ipak smo dobili nastavak paklenih vrućina - prethodnih dana temperatura vazduha je izuzetno visoka, na šta je upozorio i Republički hidrometeorološki zavod. Vikend će, prema najavama Zavoda, biti još topliji, te se očekuju temperature preko 38 stepeni Celzijusa.

Ako ste, pak, mislili da se rashladite na omiljenom beogradskom letovalištu Adi Ciganliji, zaboravite, zato što se kupališna sezona na Adi zatvara danas u 18:30 zbog svetskog takmičenja u veslanju. Nakon toga, na jezeru više neće biti prisustva spasilačke službe, kao ni službe hitne medicinske pomoći, a posetioci koji ipak planiraju da idu na plažu, uprkos apelima nadležnih, to čine na sopstvenu odgovornost.

„SRBI U OVOM RATU NE UČESTVUJU A POBEDIĆE“: DOKTOR NESTOROVIĆ otkriva ko će pobediti u UKRAJINI! (VIDEO)

Vest da se omiljeno kupalište Beograđana danas zatvara, rastužila je mnoge posetioce Ade Ciganlije, a posebno što su za vikend predviđene visoke temperature vazduha, zbog čega je i Republički hidrometorološki zavod „upalio“ narandžasti metoalarm. Iako je bilo predviđeno da sezona kupanja na Adi traje do 1. septembra, a možda i duže (ukoliko bi se nastavili dani sa visokim temperaturama), iz službe za odnose s javnošću objasnili su za Tanjug da se kupališna sezona na Adi Ciganliji zatvara ranije zbog Svetskog prvenstva u veslanju koje će se održati od 3. do 10. septembra.

Portparol Ade Ciganlije Maja Pavlović obavetsila je sve da od danas, na jezeru više neće biti prisutna spasilačka služba i ekipa hitne pomoći i poručila građanima da nakon zatvaranja sezone ne ulaze u vodu, posebno jer će narednih dana biti organizovani sportski događaji. -Pre toga biće i kvalifikacija za olimpijadu koja će se događati na jezeru i neće biti bezbedno – čamci će brzo ploviti Savskim jezerom, pa je apel da se nikako ne ulazi u vodu, a oni koji se odluče i ogluše o praviila ponašanja na kupalištu to rade na sopstvenu odgovornost-, istakla je Pavlović.

Kupališna sezona biće zatvorena na preporuku Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, a imajući u vidu da su pripreme i kontrolni treninzi i takmičenja za Svetsko prvenstvo u punom jeku

Ovim putem apelujemo na sve posetioce da se nakon zvaničnog zatvaranja kupališne sezone uzdrže od ulaska u vodu Savskog jezera, imajući u vidu da postoji izraženi rizik i velika opasnost od kontakta nesavesnih kupača i veslačkih čamaca pri velikoj brzini“, upozorili su iz javnog preduzeća Ada Ciganlija.

Nažalost, često se posetioci Ade oglušuju o apele i upozorenja nadležnih. To je slučaj skoro svake godine – i pre nego što se otvori sezona, a i nakon završetka, na Adi se mogu videti kupači.

Najgore je što roditelji dozvoljavaju deci da se kupaju, iako znaju da nema spasilačke službe.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter