Izvor: Kosovo online
15.02.2024 u 11:05
0

DA ZAUVEK PAMTIMO JUNAKE KOJI SU IZBORILI SLOBODU: Građani Centralnog Kosova se oglasili na Sretenje i uputili jasnu poruku!

Građani centralnog Kosova na praznik Sretenje, ocenili su da su Srbi u obavezi da pamte prošla vremena i junake koji su se izborili za slobodu.

Za institucije koje funkcioniše po sistemu Republike Srbije na Kosovu je danas neradan dan, dok kosovske institucije redovno funkcionišu.

Nebojša Simić iz Gračanice tvrdi da Srbi treba da cene, poštuju i slave junake koji su se borili za slobodu Srbije.

-Danas slavimo Dan državnosti Republike Srbije. Istorija nas je naučila da cenimo, poštujemo i slavimo naše pretke za junake koji su oslobodili Srbiju od Turaka i dugog ropstva. Danas je Dan Republike Srbije i srpske institucije ne rade, vidite li kako je Gračanica pusta bez institucija republike Srbije?-upitao je Simić.

Slavica Petrović iz Gračanice ističe da Srbi moraju da se sećaju prošlih vremena.

-Danas slavimo Dan državnosti Srbije, naše zemlje. Istorija nas je naučila da moramo da se sećamo svih prošlih vrmena, da pamtimo sva dobra dela ,ali kada bismo mogli da zaboravimo ono što nam se ovde događa, to bi bilo najbolje, ali to je teško zaboraviti- rekla je Petrović.

SRETENJE DAJE SMISAO PROŠLOSTI SRBIJE: Sretenović otvoreno o odnosima Srba i Albanaca

Danas se slavi i crkveni praznik Sretenje Gospodnje, kao uspomena na dan kada je Bogorodica prvi put uvela u hram novorođenog Hrista da ga posveti Bogu.

-Danas je 15. februar, slavimo Sretenje. Susreću se zima sa letom. Bili smo do manastira, bila je liturgija. Danas je i dan državnosti Republike Srbije, naš divan praznik- rekla je Milena Radomirović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter