Izvor: Srbija Danas
21.02.2021 u 16:53
0

DECA I BEBE MEĐU POZITIVNIMA: U ovoj opštini je novo žarište korone, moguća vanredna situacija

Nadležne inspekcije će narednih dana vršiti pojačan nadzor svih ugostiteljskih objekata.

Opština Arilje novo je žarište korona virusa u Srbiji. Nakon pristiglih rezulatata danas virus je potvrđen kod još 23 lica, a svakodnevno raste broj pregleda.

 Radnim danima broj pregleda se dnevno kreće oko 100, ali ono što nije dobar podatak jeste da je većina pregledanih zapravo i pozitivno na korona virus. Medicinski radnici i dalje rade punom parom i zaista je većina na izmaku snaga, zato apleujemo na sve građane da se ponašaju odgovorno, nose maske i da ne idu po žurkama – rekla je dr Slavka Srejić.

Najveći broj novoinficiranih čine deca školskog uzrasta, a pretpostavlja se da je virus proširen nakon mini odmora, za praznike.

NE PROPUSTITE I OVO

PESMA UZ KOJU JE BALAŠEVIĆ ISPRAĆEN NA VEČNI POČNAK KRIJE TAJNU: Đole je na koncertima Oliveru uvek izvodio na prelep način!

CELA NJENA PORODICA JE PROŠLA KROZ LOGOR SMRTI: Ko je Dara, junjakinja filma „Dara iz Jasenovca“?

Nošenje NAOČARA do tri puta smanjuje šansu za zarazu korona virusom

Zatvorene plaže na Mediteranu zbog izlivanja nafte

– Imamo i nekoliko pozitivnih beba, što se do sada retko dešavalo. Međutim, tu su i ljudi srednjeg životnog i starijeg doba. Njihove kliničke slike su šarenolike, i kao i kod svih zavise od opšteg zdravstvenog stanja – rekla je dr Srejić.

Predsednik opštine, Predrag Maslar, naglašava da će se epidemiološko stanje pomno pratiti i ukoliko to bude potrebno, biće uvedena vanredna situacija.

– Štab za vanredne situacije sutra ponovo zaseda, uzećemo u obzir sve relevantne činioce i ukoliko se broj novoinficiranih ne smanji, odmah reagovati. Preduzete su sve potrebne mere, a zaraženi građani sa identifikovanim kontaktima upućeni u izolaziju. Nadležne inspekcije će narednih dana vršiti pojačan nadzor svih ugostiteljskih objekata – rekao je Maslar.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter