Izvor: Happy BSC
28.11.2021 u 18:22
0

DIREKTOR DOMA ZDRAVLJA PALILULA U „TELEMASTERU“: S obzirom na to da Srbija ima visok procenat nevakcinisanih, teško ćemo se izboriti sa virusom, OMIKRON SOJ JE DALEKO ZARAZNIJI

Gost emisije „Telemaster“ bio je direktor Doma zdravlja Palilula Aleksandar Stojanović i govorio je o omikron soju korona virusa, kao i o načinima da se od njega zaštitimo. 

O omikron soju, Stojanović je rekao sledeće: 

– Novi soj Omikron dolazi iz Afrike. To je novi soj koji ima 32 mutacije, a problem su oni koji su nevakcinisani. Ovaj soj je veoma specifičan, zarazniji je, a pojavio se prvi put u Bocvani. Pacijenti koji boluju od ovog virusa osećaju veliki zamor, a kod dece je prisutan veoma ubrzan rad srca i visoka temperatura. Moj savet za sve građane je da se vakcinišu. U Srbiji još nije registrovan nijedan slučaj novog soja virusa, ali su velike verovatnoće da će se uskoro pojaviti i ovde.

Stojanović je takođe istakao i da građani moraju što pre da shvate ozbiljnost situacije i da shvate da je vakcina jedini izlaz: 

– Dokle god ne budemo shvatili ozbiljnost situacije, virus će postajati sve opasniji. Nevakcinisani pacijenti omogućavaju da virus mutira. Svaki novi soj je zarazniji i opasniji. S obzirom na to da Srbija ima visok procenat nevakcinisanih, teško ćemo se izboriti sa virusom, ukoliko se ne vakcinišu ljudi. – rekao je Stojanović

Takođe, direktor Doma zdravlja Palilula je govorio i o  virulentnosti novog soja, kao i o tome koliko smo blizu da pobedimo virus: 

– Virulentnost svakog novog soja virusa je sve jača, a omikron kao novi soj dolazi iz Afrike u kojoj imamo samo 2 posto vakcinisanih. Virus je jako brzo stigao na 2 kontinenta. Život se ne može zaustaviti, letovi mogu samo privremeno da se zabrane, a jedino što možemo jeste da se vakcinišemo.  Mi nismo ni blizu toga da pobedimo virus. Brojke novoobolelih možda padaju, ali one vrlo brzo mogu da se povećaju. Mi moramo ljudima dati do znanja da kovid neće proći tek tako. 

Stanković je govorio i o broju vakcinisanih u Domu zdravlja Palilula: 

U Domu zdravlja Palilula situacija je nakon kovid propusnica bila takva da se povećao broj ljudi na dnevnom nivou koji se vakcinišu. Ipak, to je u poslednjih nekoliko dana opalo, a broj onih koji su primili i treću dozu je jako mali. Za 30 dana, Dom zdravlja Palilula vakcinisaće tri hiljade ljudi, što je jako malo. 

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter