Izvor:
05.08.2017 u 20:52
0

DIREKTOR VODOVODA: Preklinjem sugrađane da prestanu sa zalivanjem bašti, njihove komšije nemaju vodu!

Sistem vodosnabdevanja u Beogradu i danas kada su ekstremno visoke temperature je stabilan, saopšštili su iz "Beogradskog vodovoda i kanalizacija", ali su pozvali građane prigradskih naselja da racionalno koriste vodu, kako viši delovi tih naselja ne bi imali problema sa snabdevanjem.

Direktor JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" Dragan Đorđević kaže da je to preduzeće maksimalnim angažovanjem svih svojih izvorišta, proizvodnih i distributivnih kapaciteta u periodu ekstremno povećanih temperatura vazduha, obezbedilo dovoljno vode za sve potrošače.

– Ipak, zbog prekomerne povećane potrošnje vode, koja je od tri do šest puta veća u odnosu na uobičajenu, viši delovi Barajeva, podavalskih naselja, Vinče i Leštana imaju povremenih problema sa pritiskom vode, odnosno urednim vodosnabdevanjem – ističe Đorđević.

Koliko je to velika potrošnja govori i činjenica da je potrošnja vode u centru grada povećana, kako navodi, za oko 20 odsto, što je normalno kada su ovako visoke temperature.

Đorđević kaže da se ovako velika potrošnja u pojedinim prigradskim naseljima dešava jer pojedini građani vodu za piće koriste za zalivanje bašti.

– Pošto se do ovih naselja voda transportuje samo jednim putem, ovakvim ponašanjem ti građani oduzimaju vodu svojim komšijama koji žive u višim zonama, na par stotina metara od njih. Preklinjem te sugrađane da prestanu sa zalivanjem bašti i da tako pokažu da su solidarni sa komšijama koji zbog njih mogu da imaju problem sa vodosnabdevanjem – ukazuje direktor "Vodovoda".

On je pozvao i ostale građane da racionalno i namenski koriste vodu iz gradskog vodovoda i zamolio ih da se uzdrže od navodnjavanja, zalivanja, punjenja bazena i sličnih aktivnosti.

– Opštinske i gradske inspekcijske službe, u saradnji sa JKP BVK, pojačaće nadzor nad nenamenskom potrošnjom vode i, ukoliko je neophodno, primenjivati kaznene mere, predvidjene zakonom, prema neodgovornim pojedincima – rekao je Đorđević.

Blic
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter