Izvor: Happy BSC
28.09.2021 u 21:22
0

ĐORĐE MILIĆEVIĆ ZA „AKTUELNOSTI“: Briselski sporazum podrazumeva dijalog sa kojim se dolazi do kompromisnog rešenja za obe strane!

U emisiji „Aktuelnosti“ govorilo se o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Vjerica Radeta potpredsednica Srpske radikalne stranke govorila je o situaciji na Kosovu i mogućim rešenjima.

– Podržavamo politiku predsednika Vučica kada je Kosovo u pitanju. Narod je tamo uznemiren, živeti u strahu nije lako. Mi i dalje mislimo da  je rešenje u savetu bezbednosti, bez ujedinjenih nacija. Doneta je odluka za hitnu sednicu.

– Zaharova je glasala i svi kažu da su na našoj strani. Svi žele da nam pomognu u ovoj situaciji na Kosovu i Metohiji. Kurti ima podrška od NATO. 

PROČITAJTE JOŠTRAGEDIJA: Preminuo VLADIMIR MARJANOVIĆ, otac Zorana Marjanovića

– Oni govore da obe strane treba povuku poteze, šta je to Srbija zgrešila da treba da nas stavljaju u isti koš. Srbija je stala iza naroda na Kosovu i Metohiji. Kako bi sve bilo drugačije mora da se uradi ozbiljna promena svega. Veoma je važno da narod na Kosovu i Metohiji zna da će Srbija ukoliko bude trebalo odgovorno i odlučno reagovati. Srbi na Kosovu ne treba da reaguju, ali ako nešto krene ozbiljnije da se dešava Srbija će pomoći svom narodu.

– Ne možemo da poštujemo Briselski sporazum kada nemamo rešenu ni zajednicu srpskih opština. Taj sporazum ili će da se realizuje ili ćemo da dignemo ruke od njega. Put u Evropsku uniju je pogrešan, jer mi od toga nemamo ništa. Srbija mora imati i poštovati jedinstvo- istakla je Vjerica Radeta potpredsednica Srpske radikalne stranke.

Đorđe Milićević potpredsednik socijalističke partije Srbije se nadovezao na temu.

PROČITAJTE JOŠ:KON: Ukoliko bude bilo potrebe zatvorićemo opet sve na deset dana!

–  Šesti upad je bio najbrutalniji. Evidentan je pritisak prištinskih vlasti.Mi u potpunosti podržavamo odluke saveta za nacionalnu bezbednost. Suštinsko pitanje je da li Evropska unija ima kredibilitet da kaže da Briselski sporazum da postoji. Jedina strana koja je poštovala Briselski sporazum je srpska strana.

– Ukoliko je neko hteo da reši problem registarski tablica to se može rešiti dijalogom, a ne upadom na Kosovo i Metohiju. Konačno se shvatilo da bez Srbije nema kompromisa i rešenja.

– Nećemo dozvoliti da iko maltretira narod na Kosovu i Metohiji. Veoma je važno da sačuvamo mir i stabilnost. Srbija treba da sarađuje sa svima i nikako da ruši odnose sa Rusijom i Kinom. Pokazan je visok stepen političke odgovornosti.

– Briselski sporazum podrazumeva dijalog, sa kojim treba da se dođe do kompromisnog rešenja za obe strane- izjavio je potpredsdnik socijalističke partije Srbije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter