Izvor:
11.10.2018 u 13:33
0

ĐORĐEVIĆ: Važno da se kod građana, roditelja i dece podigne svest da prihvatanjem osoba sa posebnim potrebama postaju prepoznati kao odgovorni članovi zajednice!

Dužnost i obaveza i države i Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja je da sa velikom pažnjom i odgovornošću pristupa rešavanju problema posebno osetljivih grupa koje se zbog svog stanja osećaju usamljeno, izopšteno i ranjivo, izjavio je danas ministar Zoran Đorđević.

On je to rekao na predstavljanju projekata "Niste sami" čij je cilj prevazilaženje predrasuda prema mladima sa problemima mentalnog zdravlja i invaliditetom.

"Sve te ljude moramo prepoznati i učiniti sve da pokažemo da su oni sastavni deo našeg društva kojima se daje šansa i mogućnost da se shodno svojim mogućnostima uključe u normalne uslove rada zajednice kojoj pripadaju", rekao je Đorđević u Skupštini Srbije povodom početka projekta "Niste sami"na konferenciji na kojoj su između ostalih govorili i predsednica parlamenta

Maja Gojković i ministarka Slavica Đukić Dejanović.

Đorđević je ocenio da je važno da se kod građana, roditelja i dece podigne svest da prihvatanjem osoba sa posebnim potrebama postaju prepoznati kao odgovorni članovi zajednice.

"Uz sve to iskazivanjem ljubavi i pažnje doprinose razvoju empatije neophodne za napredak civilizovanog društva koje zeli da bude deo evropske porodice", dodao je ministar i podsetio da je oktobar mesec koji je u svetu posvećen mentalnom zdravlju.

Projekat "Niste sami" se sprovodi pod pokroviteljstvom predsednice Narodne Skupštine, Unicefa-a i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Izvor: Kurir
Foto: mod gov.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter