Izvor:
11.05.2017 u 13:22
0

Dobra vest za vozače: EVO KOLIKO JE POJEFTINILO GORIVO U SRBIJI!

Proteklih dana su na većini benzinskih pumpi u Srbiji osvanuli novi cenovnici, a litar goriva je, u zavisnosti od vrste, ali i od pumpe do pumpe, pojeftinio od dinar, do 3.80 dinara po litru, pišu Večernje Novosti.

Tako je juče na određenim pumpama benzin BMB 98 pojeftinio za 3.80 dinara, pa je sada za litar potrebno izdvojiti 152.90 dinara.

Litar običnog benzina od 95 oktana pojeftinio je za dinar, i sada litar košta 147.70 dinara.

Evrodizel je jeftiniji za 1.80 dinara, a super dizel, obogaćen aditivima je pojeftinio dva dinara po litru i sada košta 157.90 dinara.

Cena TNG takođe je počela da ide naniže. Iako je na većini pumpi cena iznosila 79.90 dinara, već ima pumpi gde je cena niža četiri do pet dinara po litru.

Cene su krenule naniže i to je očekivano – tvrdi generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije Tomislav Mićović i dodaje:

– To je posledica tržišne utakmice i reagovanja na berzanska kretanja.

Objasnio je i kako je poslednjih nedelja uočljiv pad cena nafte na svetskim berzama, pa su uvoznici počeli da kalkulišu niže cene.

Očekuje se dodatno sniženje narednih dana.

Izvor: Novosti
Foto: Pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter