Izvor: HappyBSC
21.10.2020 u 12:58
0

DR GORAN BJELOJEVIĆ OTKRIVA: Evo koliko STE ZAŠTIĆENI ako SAMO nosite MASKU! (VIDEO)

Prof.dr Eleonora Gvozdenović, infektolog, i prof. dr Goran Belojević, profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu, bili su gosti jutarnjeg programa „Dobro jutro Srbijo“ na Hepi televiziji. 

Svetska zdravstvena organizacija je na početku pandemije izazvane korona virusom preporučivala da maske nose samo zaražene osobe, dok, danas se preporučuje da maske nose svi bilo gde da se nalaze. 

Koliko maske štite rekao je i prof. dr Goran Belojević: 

– Kada je ovo sve počelo očekivalo se da će se završiti u junu, međutim, dogodila se pandemija bez presedana. To znači da to što piše u udžbenicima potpuno ne važi, to sklonite. U principu, nije važno ko je šta rekao, nego šta piše u naučnim člancima. Pročitao sam najbolji članak koji je nedvosmislen to je u „Lansetu“:  kada se nošenje maske u odnosu na one koje ne nose smanjuje rizik infekcije za 85 odsto, distanca smanjuje rizak infekcije za nekih 88 odsto, udruženo, još se više povećava – objasnio je on. 

PREMIJERKA U FOTELJI KOD MARIĆA:

RAT MAFIJI Mandatarka otkrila Mariću sve o borbi protiv kriminala!

ANA BRNABIĆ ISKRENA! Želim Selakovića, Dačić je dobio pravu funkciju

PREMIJERKA KOD MARIĆA! Nije sve gotovo, tri imena su pod znakom pitanja

RADOSNA VEST! Ova najava obradovaće sve penzionere

Prof.dr Eleonora Gvozdenović je objasnila da li bi trebalo nositi pamučne maske: 

– Svaka maska je neka mehanička preporuka između nekoga ko je oboleo i između nas. Platnena maska je ipak neka izvesna maska i zbog toga ih treba nositi. Ono što preporučujem je da se u svakom slučaju nosi maska kada je to moguće. Kada se nalazim u šetnji po brdu ja ne nosim, ali u svim drugim slučajevima nosim. 

Gostovanje prof. dr Eleonore i prof.dr Belojevića u jutarnjem programu Hepi televizije možete pogledati u videu ispod: 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter