Izvor: TANJUG
06.07.2020 u 14:34
0

DR STEVANOVIĆ UPOZORIO: Sve više MLAĐIH pacijenata, tok bolesti NEPREDVIDIV!

Sve je veći broj mlađih pacijenata obolelih od kovid 19 koji imaju ozbiljni kliničku sliku i upalu pluća, kaže direktor Infektivne klinike Goran Stevanović.

On je naveo da je u novom talasu tok bolesti nepredvidiv, da ima pacijenata koji od samog starta imaju tešku kliničku sliku, dok drugi na početku imaju blaže simptome koja traje nekoliko dana, a onda se stanje maglo pogoršava.

„Tok ove bolesti je kod nekih pacijenata nepredvidiv i neophodno je stalno praćenje. Pacijenti koji na početku imaju blažu kliničku sliku mogu da se leče i u kućnim uslovima, ali je neophodna stalna kontrola“, rekao je Stevanović novinarima u Beogradu.

Kako kaže da je, kod pacijenata obolelih od kovid 19, klinička slika takva da obično zahteva dugotrajnu terapiju – dve, tri nedelje lečenja.

SVE O KORONI

NOVO UPOZORENJE EPIDEMIOLOGA KONA: Za tri dana udar u Beogradu, moramo da poštujemo mere

PLJUŠTE KAZNE! Radojičić o kontroli noćnih klubova

POTRESNA ISPOVEST NADE VULIĆ: Korona mi uzela muža, umalo da nam decu ostanu siročad!

OD DANAS OBAVEZNO NOŠENJE MASKE U JAVNOM PREVOZU: Kazna za one koji ne poštuju odluku

KORONA UZIMA MAHA: Grčka zatvorila granice za građane Srbije

„To je razlog zašto su nam neophodni dopunski bolnički kapaciteti. Naša strategija je da pratimo situaciju iz dana u dan, da se trudimo da idemo bar jedan dan ispred epidemije i da niko od pacijenata kojima je potrebno bolničko lečenje ne ostane bez mesta u bolnici“, naveo je on.

Apelovao je na građane da kontakte svedu na minimum, a da se proslave i putovanja odlože dok se situacija „malo ne smiri“.

„Svaki kontakt je rizik za prenos virusa“, upozorio je Stevanović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter