Izvor:
06.10.2016 u 16:02
0

EKSPLOZIJA NA SIRIJSKO-TURSKOJ GRANICI: 20 poginulih, desetine povređenih

BEJRUT – Najmanje 20 sirijskih pobunjenika poginulo je danas u eksploziji na granici između Sirije i Turske na severozapadu Sirije, saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava. Opservatorija je navela da se eksplozija dogodila na prelazu Atme, sa sirijske strane, i da pored 20 poginulih ima i desetine povređenih.

Agencija Amak, organ propagande Islamske države, javila je da je bombaš samoubica pogodio konvoj pobunjenika na sirijskoj strani graničnog prelaza u selu Atme.

Turska agencija Anadolija takođe javlja da je 20 ljudi poginulo u Atmeu u eksploziji koja se dogodila u trenutku smene garde sirijskih pobunjenika.

Pobunjenički borci su bili i ranije meta na ovom prelazu, i Islamska država je preuzela odgovornost za samoubilački napad koji se dogodio na tom mestu sredinom avgusta kada je ubijeno 30 ljudi.

Nastradali pobunjenici deo su operacije "Štit Eufrata" koju je Turska pokrenula 24. avgusta u sirijskoj provinciji Alep.

U toj operaciji meta su dve grupe koje Ankara smatra terorističkim organizacijama, a to su Islamska držva i Jedinice za zaštitu kurdskog naroda (YPG), saveznici Vašingtona u borbi protiv ekstremista.

Novosti
Foto: Arhiva Happy TV

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter