Izvor:
13.05.2017 u 17:00
0

EMOTIVNA ISPOVEST NOVAKA ĐOKOVIĆA: Neću da budem mašina, nisam robot bez emocija!

Tražimo od profesionalnog sportiste da bude mašina, robot bez emocija. To mi se ne sviđa. Ranjivost je ono što nas čini ljudima. Mislim da to nije loše. Želim da pokažem svoje emocije. Naravno, moram da radim i da ostanem fokusiran, ali emocije i ranjivosti su sjajni. To vam pomaže da vidite šta vam je potrebno. Kada ste toliko na vrhu i kada ste toliko toga postigli, pokušavate da pronađete inspiraciju, nešto što vas motiviše. Veze koje uspostavljate sa ljudima su veoma bitne. To je nešto što vas pokreće. Potrebna vam je pozitivna energija da nastavite. Morate da razumete ono što osećaju deca, koja jednog dana žele da budu kao Rafa, Rodžer, ja, navijači…Ja upijam tu energiju, tu podršku i pokušavam da se vratim – rekao je za španski portal Abc.es Novak Đoković.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/abc.jpg?m=1494669606

Naš as otvorio je dušu španskim novinarima i priznao:

– U jednom momentu posle toliko pobeda i osvojenih turnira, osetio sam malo da sam nepobediv. Ali, odjednom počnete da gubite i život vam daje lekcije . Na kraju dan odete u krevet kao svi drugi ljudi. U redu, mi smo drugačiji, profesionalni sportisti, uspešni, talentovani, na vrhu sveta…Ali svi moraju da se nose sa svakodnevnim problemima. Ranjivost nije loša. U jednom momentu posle toliko pobeda i osvojenih turnira, osetio sam malo da sam nepobediv. Ali, odjednom počnete da gubite i život vam daje lekcije. Kao na Olimpijskim igrama prošle godine. Igrao sam verovatno najbolji tenis u životu.I, odjednom povreda, izgubio sam od Del Potra. Zašto? Moralo je da se desi, naučio sam lekciju na teži način. Iz poraza možete mnogo da naučite, na terenu i van njega. Loši stvari se događaju i osećate se slabim, ali to je dobro. To je život, ciklus. Svaki dan pokušavam da budem bolji kao osoba i teniser. Ne mogu da predvidim šta može da se desi u budućnosti.

Novak kaže da se emotivno oseća dobro, što je, kako ističe ,dobar znak.
Mi smo ljudim, ne postoji profesionalni sportista kome nije potrebna emotivna stabilnost. Ponekad se čini kao da smo mašine koje svaki dan ponavljaju jedno te isto. Iskustva na terenu i van njega način na koji živiote ima emotivnu komponentu. Život nas stavlja pred izazove i testove da vidi da li smo spremni. Ako nismo moramo to da prevaziđemo da budemo bolji. Posle svakog pada imate priliku da se ponovo rodite i radite bolje. Tako ja vidim stvari, posebno sada kada padom možemo nazvati rezulate u poslednjih šest ili sedam meseci. To mi se nikada ranije nije desilo. Osećam se dobro kada sam srećan i kada je sve ide kako treba. Ali, život je ciklus, ima periode. Prolazio sam kroz ovo i ranije, ali su faze bile kraće. Naučio sma nešto iz toga, još uvek učim. Kao osoba i igrač! – poručio je drugi teniser sveta.

http://images.happytv.tv/var/resizes/VIP/novak%20sin.jpg?m=1482836458

– Da nisam želeo da dobijem svaki meč, da osvajam titule, grend slemove, budem broj 1, ne bih igrao tenis. Naravno da želim da pobeđujem, ali ono što govorim, a ljudi ne razumeju, šest sedam posle Rolan Garosa, morao sam da pronađem novi motiv, inspiraciju za novu eru. Rezultati će doći kao posledica dobrog rada. Moj život se promenio mnogo tokom poslednje dve ili tri godine. Postao sam otac, drugo dete je na putu, desilo se dosta stvari, okončao sam saradnju sa svojim timom posle deset godina. Malo je igrača koji su toliko dugo radili sa jednim trenerom i fiziotarapeutom. Ali, došlo je vreme da se krene dalje, mi smo i dalje u dobrim odnosima. Izazovi, težnje i snovi ostaju isti, ništa se nije promenilo, što se toga tiče.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/PEPE%20IMAZ%202.jpg?m=1494157384

Srećan sam što sam visok nivo zadržao dugi niz godina, ali posle osvajanja Rolan Garosa prvi put sam osećao da moram da biram, bio sam nemotivisan, bez načina da održim taj nivo. Posle Rolan Garosa i Ju Es opena sam osetio pravu jaz što se tiče motivacije. Imao sam nekoliko meseci da razmislim o nekim stvarima, kako da povratim magiju.

Novak je prošle godine raskinuo saradnju sa Borisom Bekerm a pre nekoliko dana sa celim timom.

– Dajem sve od sebe da se vratim, da pronađem novu energiju. Ponosan sam na ono što sam uradio ali moram dalje. Odluka da raskinem saradnju sa celim timom bila je veoma važna. Morao sam to da uradim, osetio sam da mi je potrebno nešto novo – istakao je drugi teniser sveta.

Happytv.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter