Izvor: Tanjug
25.01.2023 u 09:52
0

EPS SAOPŠTAVA: Nema povređenih ni velike štete u RB Kolubara – sigurno snabdevanje građana i privrede

Na istočnom delu površinskog kopa Polje "E" u utorak popodne došlo je do aktivacije postojećeg klizišta i trenutno je zaustavljena proizvodnja bagera "glodar 7" koji radi na otkopavanju uglja na BTU sistemu (bager-traka-utovar), saopštio je EPS.

Kako je navedeno, stabilan je rad kapaciteta EPS-a i sigurno je snabdevanje građana i privrede.

MINISTAR MALI ZADOVOLJAN: MMF prepoznaje da je Srbija primer odgovorne fiskalne i monetarne politike

Ekipe za sanaciju izašle su na teren u najkraćem roku, a proizvodnja uglja u Ogranku RB „Kolubara“ nije ugrožena.

Nema povređenih radnika, niti uticaja na snabdevanje električnom energijom naselja u zoni rudarskih radova, navode iz EPS-a.

U toku su radovi na terenu, a očekuje se da će bager, nakon sklanjanja zemlje koja je delimično zatrpala jednu spoljnu gusenicu bagera „glodara 7“, biti transportovan na lokaciju, gde će u narednih desetak dana biti urađeni već ranije planirani preventivni mašinski radovi.

Takođe, biće pojačan rad bagera „glodar 8“, a u petak će se uključiti i „glodar 2“ kako bi se nadoknadile količine uglja koje kopa „glodar 7“.

„Obrazovni sistem u Srbiji na ponos državi i građanima“ Izjava ministra Ružića

Rad svih proizvodnih kapaciteta Elektroprivrede Srbije je stabilan, a na deponijama termoelektrana EPS-a ima 1,48 miliona tona uglja, što je za 5,4 odsto više od plana i deponije su potpuno spremne.

Snabdevanje građana i privrede električnom energijom je sigurno, a tokom januara EPS je izvezao električne energije u vrednosti 12,4 miliona evra.

I narednih dana biće nastavljen izvoz električne energije i to od sedam do 10 miliona kilovat-sati (7 -10 GWh) dnevno, navedeno je u saopštenju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter