Izvor:
28.09.2018 u 08:15
0

ERDOGAN NAJAVIO SASTANAK PO POVRATKU IZ NJUJORKA: Održaćemo u Istanbulu samit na kome će učestvovati Turska, Rusija, Nemačka i Francuska!

Turska, Rusija, Nemačka i Francuska planiraju da u Istanbulu održe sastanak o Siriji, rekao je turski predsednik Redžep Tajp Erdogan po povratku iz Njujorka, gde je učestvovao na 73. zasedanju Generalne skupštine UN.

– Održaćemo u Istanbulu samit na kome će učestvovati Turska, Rusija, Nemačka i Francuska. Održani su preliminarni razgovori i samo preostaje da se odredi datum – rekao je Erdogan.

Erdogan je rekao i da je u Njujorku imao iscrpne razgovore o Siriji s ruskim ministrom inostranih poslova Sergejom Lavrovom. On je govorio i o izgledima da se kriza u sirijskoj provinciji Idlib reši na osnovu tursko-ruskog sporazuma postignutog u Sočiju i ocenio da se situacija razvija u skladu s tim sporazumima.

– Između 50 i 60.000 ljudi vratilo se u provinciju Idlib, što je veoma dobro. Nadam se da će se to nastaviti. Ako se naši zajednički napori s Rusijom pokažu kao uspešni, onda ćemo moći da pokrenemo proces rekonstrukcije u Siriji – dodao je turski predsednik.

U vezi s mogućom ofanzivom snaga sirijske vlade u Idlibu, što Ankara smatra neprihvatljivim, on je rekao da je ruski predsednik "Vladimir Putin dao izvesna uveravanja" i dodao da iako se ne može reći da je ofanziva isključena, "u ovom trenutku nema takvih planova".

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter