Izvor:
13.04.2018 u 00:12
0

ERDOGAN RAZGOVARAO SA PUTINOM: Dogovor da ostanu u kontaktu!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je razgovarao telefonom sa predsednikom Rusije Vladmirom Putinom o nedavnom razvoju situacije u Siriji i dogovorili su se da ostanu u bliskom kontaktu.

Erdogan je izjavio da će sa Putinom, dan nakon što je sa predsednikom SAD Donaldom Trampom razgovarao o Siriji, razgovarati o načinima za okončanje "hemijskog masakra" u toj zemlji.

Reči koje je Erdogan uputio deluje kao da predsednik Turske kritikuje razmenu pretnji između SAD i Rusije, pošto je kazao da je "duboko uznemiren zbog toga što određene zemlje koje se oslanjaju na sopstvenu vojnu moć pretvaraju Siriju u virtuelni teren za rvanje".

Navodi se da je Erdogan takođe poručio da otopljavanje odnosa Turske sa Rusijom i Iranom "nije alternativa" tradicionalnim odnosima sa Zapadom i da će se Ankara "boriti do kraja" protiv podrške Rusije sirijskom predsedniku Bašaru al Asadu, kao i protiv podrške SAD snagama sirijskih Kurda koje Turska smatra teroristima.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/euronews

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter