Izvor: Blic.rs
22.12.2020 u 14:31
0

EVO ŠTA SE NALAZI U VAKCINAMA PROTIV KORONE: Tvorci cepiva rešili da stanu na kraj TEORIJAMA ZAVERE

Tvorci vakcina protiv korona virusa objavili su sastojke svojih cepiva kako bi konačno stali na kraj teorijama zavere.

Jedna od najrasprostranjenijih lažnih tvrdnji kaže da osnivač Majkrosofta i filantrop Bil Gejts planira da koristi vakcinu za implantaciju mikročipova kako bi pratio ljude.

„Ipak, ovo nije tačno“, ukazuje Biznis insajder.

Gejts je sam rešio da se obrati teoretičarima zavera u junu, rekavši novinarima da je tvrdnja toliko bizarna da je bila gotovo smešna.

Sada su kompanije Fajzer i Moderna do detalja saopštili sastojke svojih vakcina.

Aktivni sastojak obe vakcine su modifikovani isečci virusnog genetskog materijala, poznatiji kao informaciona RNK (iRNK).

Biznis insajder dodaje da iRNK organizmu služi kao „genetska vreća za udaranje kako bi naučio da se bori protiv proteina koji pomažu korona virusu da upadne u naše ćelije“.

Mešavina šećera, soli i masti ublažava metaforičnu „vreću za udaranje“ i omogućava isporuku vakcine intramuskularnom injekcijom.

PROČITAJTE JOŠ

RADOJIČIĆ ISTIČE: Bez većih prekršaja mera noćas u Beogradu

SJAJNA VEST ZA LJUBITELJE KOŠARKE: Počinje nova NBA sezona!

Uhapšen Darko Elez! Pun dosije najtežih krivičnih dela

NE NASEDAJTE NA PREVARANTSKE TRIKOVE: Lažni MASERI haraju Beogradom, obratite pažnju!

Fajzerova vakcina se sastoji od modifikovanog niza informacione RNK, zatim jedinjenja lipida, a tu su još i kalijum-hlorid, monokalijum-fosfat, natrijum-hlorid (kuhinjska so), dinatrijum-fosfat i šećer saharoza, prenosi Biznis insajder.

I Moderna ima modifikovani niz informacione RNK, a sastojci su lipidi, trometamin, trometamin-hidrohlorid, acetantna (sirćetna) kiselina, natrijum-acetat i saharoza.

Inače, prvi kontingent Fajzerovih vakcina stigao je danas u Srbiju.

U međuvremenu je javljeno da kompanije Fajzer i Moderna testiraju svoje vakcine protiv Kovid-19 na novu verziju virusa koja se brzo širi i koja se pojavila u Britaniji

Moderna očekuje da će njena vakcina zaštiti ljude od nove varijente virusa i izvršiće više testova kako bi to potvrdila u predstojećim nedeljama, navela je kompanija u saopštenju prosleđenom CNN, preneo je Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter