Izvor: BSC HAPPY
10.12.2023 u 18:17
0

FASCINANTNA VEZA OCA I SINA: Fotografija srpskog vojnika sa ocem, koja je obišla svet

Sama tragedija rata, odavno je poznata, da ratni sukobi nikada u istoriji nisu doneli nista dobro do prolivanja krvi neizvesnosti i strahova. Tragedija Prvog Svetskog rata koja je pokosila čak dve trećine muškog stanovništva Srbije u mnogome je veća, ova tragedija Srba i njihovo herojstvo u ratu   analizirana i opisna je mnogo puta do sada. Na društvenoj mreži X i nalogu Facsinating objavljene su fotografije 25 najupečatljivijih događaja ovekovečenih fotoaparatom, jedno od mesta zauezla je slika sa fronta na kojoj se prikazuje, srpski vojnik u rovu koga je otac posetio na frontu.

 

DRITAN VESELJAK U DUŠI: Nakon proslave završetka rada bivši Crnogorski

Sama fotografija pokazuje svu tragediju rata i spokoj koji doživljavamo uz prisustvo onih najbližih čak i dok oko nas padaju bombe ili udaraju granate. Takođe ovom fotografijom vidimo i svu bitnost koju porodica ima za Srbe.

Ova potresna slika iz perioda oko 1914-1915 nudi uvid u duboko lične trenutke usred ratnih previranja. Srpski vojnik, ukopan na liniji fronta kod Beograda, nalazi utehu i podršku u prisustvu svog oca. Njihov susret u pozadini sukoba obuhvata trajnu moć porodičnih veza čak i usred užasa rata.

Fotografija dovoljno govori o ljudskom aspektu ratne žrtve, oslikavajući trenutak predaha i povezanosti usred haosa i poteškoća sa kojima se suočavaju vojnici i njihove porodice. Očeva poseta liniji fronta simbolizuje snažan iskaz ljubavi, podrške i brige, pokazujući otpornost i nepokolebljivu posvećenost porodica usred ratnih nedaća.

Ova dirljiva scena odjekuje izvan uniformi i bojnog polja, podsećajući nas na lične priče i odnose koje je oblikovao ratni lonac. On humanizuje vojnike, naglašavajući emocionalni danak i čežnju za vezom usred surove realnosti sukoba.

U eri definisanoj brutalnošću Prvog svetskog rata, ovaj nežni trenutak služi kao dirljiv podsetnik na trajnu snagu koja se nalazi u porodičnim vezama i čežnju za trenucima predaha i uverenja usred ratnog meteža.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter