Izvor: BSC Happy
26.02.2023 u 15:34
0

MINISTAR GAŠIĆ U KRUŠEVCU: „Ponosan na saradnju lokalne samouprave i službi MUP-a – preduslov za uspešnu zaštitu grada od svih nepogoda i vanrednih situacija“ (FOTO)

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je danas u Kruševcu, zajedno sa vršiocem dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Lukom Čaušićem i gradonačelnicom Kruševca Jasminom Palurović, u potpunosti obnovljene i opremljene prostorije Odeljenja za vanredne situacije u Kruševcu i istakao da je veoma ponosan na saradnju lokalne samouprave i islužbi MUP-a, što je, kako je rekao, preduslov za uspešnu zaštitu grada od svih nepogoda i vanrednih situacija kojima priroda može da iznenadi.

SVE O ISPLATAMA SUBVENCIJA POLJOPRIVREDNICIMA: Evo kada će novac leći na račune

-Ta saradnja je i potvrda onoga što, kao rođeni Kruševljanin znam i često ističem, a to je da su Kruševljani dobri i kvalitetni ljudi, koji cene svako ulaganje, svaki korak koji napravimo unapred, posebno kada je u pitanju njihova bezbednost i bezbednost njihove imovine. Zato sam danas zaista srećan jer ovaj novi, uređeni prostor i veoma ugodan ambijent za rad Vatrogasno-spasilačkog bataljona, omogućava lakši, bolji i najvažnije efikasniji rad, kako vatrogasaca-spasilaca, tako i inspektora Odeljenja za vanredne situacije u Kruševcu- rekao je ministar Gašić.

Tokom obilaska predstavljeno mu je i novo vatrogasno-spasilačko navalno vozilo, koje će, što je ministar i istakao, znatno unaprediti rad vatrogasaca-spasilaca.

MUP Srbije

-Ulagaćemo još, opremaćemo, graditi i obnavljati objekte Sektora za vanredne situacije na teritoriji cele Srbije i beskrajno sam zahvalan predsedniku Vučiću i Vladi Republike Srbije na ogromnoj podršci i razumevanju koje nam pružaju, kako bismo bezbednost građana i njihove imovine podigli na najviši nivo i ostvarili jedan od strateških ciljeva Ministarstva unutrašnjih poslova – da u borbi sa vanrednim situacijama budemo najefikasniji u Evropi- poručio je ministar i naglasio da su hrabri srpski vatrogasci- spasioci uvek spremni da pomognu i da su po humanosti, znanju i efikasnosti poznati daleko van granica naše zemlje.

MUP Srbije

-Mnogo je primera, ali ću podsetiti na poslednju akciju u Turskoj, kada ste celu Srbiju učinili ponosnom i učvrstili njeno mesto na najvišem stubu herojstva, junaštva i nade. Saponosom sam čitao tekstove i gledao priloge svetskih medija o hrabrosti i humanosti koje iskazujete svugde gde je pomoć potrebna. Svestan sam koliko je to teško, koliko napora i odricanja je potrebno da uložite i podnesete da biste svoje zadatke ispunili na najvišem nivou. Svestan sam i toga da uvek deo sebe ostavite na tim zgarištima nečije sreće, uspomena i nade. I u kućama poplavljenim mešavinom vode iz rečnih korita i suzama beznađa i očaja. Zato država Srbija brine o vama, da vam pružimo što bolje uslove za rad, da vas opremimo po najsavremenijim standardima i poboljšanjamo uslove i kvalitet vašeg i života vaših porodica- poručio je ministar Gašić vatrogascima-spasiocima i zahvalio im se na ikoni Neopalime Kupine, zaštitnice vatrogasaca, koja mu je danas
uručena.

MUP Srbije

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović istakla je izuzetno dobru koordinaciju gradske uprave, Odeljenja za vanredne situacije i Policijske uprave u Kruševcu,
zahvaljujući kojoj su uspešno prevazišli vanredne situacije sa kojima su se suočavali.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter