Izvor: ALO
07.03.2024 u 16:16
0

GRMLJAVINSKI PLJUSKOVI I ZAHLAĐENJE U SRBIJI: „Baba Marta“ u punom zamahu, ovaj datum je KLJUČAN

Naredna dva dana hladnije uz povremene padavine. Na višim planinama sneg, za vikend toplije ali vetrovito i nestabilno. Početkom sledeće nedelje relativno toplo I nestabilno, a oko 14. marta je izgledno umereno zahlađenje uz padavine

U četvrtak umereno do znanto oblačno uz povremenu pojavu kiše i ređih pljuskova, dok bi preko 900mnv bilo susnežice i snega, piše Marko Čubrilo u novoj vremenskoj prognozi za mart mesec.

Vetar slab do umeren, severni dok bi se dnevni maksimum kretao od oko +4 do oko +13 stepeni Celzijusa, što je u granicama proseka. U petak jutro hladno, ponegde uz ređu pojavu prizemnog mraza i to pre svega u planinskim kotlinama, visoravnima i duž rečnih tokova.

Na sreću, jači mraz se ne očekuje. Tokom dana promenljivo oblačno i prohladno ponegde uz kraću kišu ili sneg preko 1000mnv. Dnevni maksimum sličan onom u četvrtak.

PRAVO DO GROBLJA: Sutra su Zadušnice

Od subote počinje uticaj novog ciklona i naš region će se nalaziti u njegovom toplom sektoru. U subotu uz jačanje južnog vetra na jugu i jugozapadu regiona naobalečnje uz kišu i pljuskove koje će se u nedelju i u noći ka ponedeljku proširiti i nad ostali deo regiona, stoji u prognozi.

Uz pojačan južni i jugoistočni vetar maksimumi od +8 do +18,a u fenskim delovima BiH i Srbije i oko +20 stepeni Celzijusa. Početkom sledeće nedelje relativno toplo, vetrovito i nestabilno uz povremenu kišu,a biće mogući i grmljavinski pljuskovi. Dnevni maksimum od +8 do +17 stepeni Celzijusa.

Oko 14. marta uz premeštanje hladnog fronta vetar u okretanju na jak severozapadni, biće kiše i na višim planinama, preko 1000mnv i prolaznog snega dok bu se dnevni maksimum oko tog datuma kretao do +4 do +12 stepeni Celzijusa.

Posle polovine meseca postoji velik rasip između toplih i hladnih proračuna tako da srednja ansmable linija stoji oko proseka, ali tek za 4-5 dana ćemo imati jasniju sliku o razvoju vremena posle 15. marta, zaključuje Čubrilo.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter