Izvor: Alo.rs
03.11.2023 u 08:32
0

HAOS NA JUGU SRBIJE: Tri reke kritične, RHMZ izdao HITNO UPOZORENJE

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hidrološko upozorenje u kojem se upozorava da su moguća bujična izlivanja na salivovima tri reke u Srbiji.

Ona su moguća za vikend, tačnije tokom 4. i 5. novembra.

– Na slivovima Nišave, Belog Timoka i gornjem toku Južne Morave sa pritokama tokom 4. i 5. novembra vodostaji će biti u većem porastu bez dostizanja upozoravajućih nivoa. Na ovim slivovima moguća su kratkotrajna manja lokalna izlivanja bujičnih vodotoka – navodi se na sajtu RHMZ.

OVI DELOVI SRBIJE BIĆE PRVI NA UDARU: Oglasio se RHMZ, evo u kom pravcu ide oluja

Ranije su najavljeni jak udarni vetar i oluja.

– Pljuskovi i grmljavina koji se očekuju danas sredinom dana, posle podne i uveče kratkotrajno mogu biti intenzivni uz jak i olujni vetar. Više padavina će biti sutra, 4. novembra na jugu i istoku Srbije, od 20 do 50 mm, a lokalno i više – navodi se na sajtu RHMZ.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter