Izvor: Tanjug
13.09.2020 u 12:58
0

IMUNOLOG SRĐA JANKOVIĆ: Samoizolacija neophodna,rigoroznije sprovoditi mere!

Imunolog Srđa Janković izjavio je danas da epidemiološka situacija može i da se pogorša, ako ne budemo pazili.

Kada je reč o samoizolaciji, Janković je za RTS rekao da preporuka stoji u trajanju maksimalno mogućeg perioda inkubacije svima koji dolaze sa područja gde je visoka aktivnost kovida, da ona nema snagu zakonske obaveze, ali da nije manje važna u zaštiti zdravlja i života.

„Ne postoji logistički aparat koji to može da kontroliše, ali Krizni štab stoji na stanovištu da je samoizolacija neophodna, jer tako ćemo zaštititi naše ljude i zdravlje svih nas“, rekao je Janković.

SAZNAJTE JOŠ…

KLJUČNI TRENUCI ZA RUSIJU! Počeli izbori za gubernatore i trajaće nekoliko dana

NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM: Tokom večeri očekuje se pojačan saobraćaj

KRENULO JE: Treća GREND SLEM TITULA u karijeri, Osaka osvojila Ju-Es open

On je ukazao da se situacija poboljšala donekle u odnosu na najveći deo leta, ali da postoji potencijal da ponovo počne da raste broj zaraženih.

„Nije ravnomerna raspodela broja obolelih po gradovima, ako ne nosimo maske, ne poštujemo distancu, ne održavamo higijenu – itekako postoje uslovi da imamo pogoršanje“, kaže dr Janković.

On je istakao da treba još rigoroznije da sprovodimo mere sada, jer možemo najviše time da doprinesemo.

Prema njegovim rečima, ako što veći broj građana bude to sprovodio, ne treba da se plašimo novih scenarija pogoršanja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter