Izvor:
27.02.2019 u 11:34
0

INDIJA I PAKISTAN NA IVICI RATA: Oboreni avioni obe strane, pilot nestao!

Pakistanski zvaničnici su saopštili danas da su oborena dva indijska aviona i da su zarobljena dva pilota, dok iz zvaničnog Nju Delhija potvrđuju gubitak jednog svog aviona, ali i navode da su oborili jednu pakistansku letelicu.

Kako javlja Raša tudej, pozivajući se na zvanični Nju Delhi, Indija je oborila pakistanski borbeni avion i izgubila sopstveni MiG-21.

U vazdušnom udaru, MiG 21 indijskog vazduhoplovstva oborio je borbeni avion pakistanskog vazduhoplovstva, koji je pao na teritoriju Pakistana – izjavio je novinarima portparol indijskog Ministarstva spoljnih poslova Raveš Kumar.

Dodaje i da je izgubljen jedan indijski avion "MiG21", a da je pilot nestao.

Pakistan tvrdi da je pilot u njihovom pritvoru. Trenutno utvrđujemo činjenice – izjavio je Kumar novinarima.

Prethodno je pakistanska vojska saopštila da su dva indijska pilota zarobljena nakon što su pakistanske vazduhoplovne snage oborile njihov avion na pakistanskoj strani spornog regiona Kašmira.

Jedan od od pilota je, kako je saopšteno, povređen i primljen u vojnu bolnicu, dok je drugi u pritvoru, prenela je agencija AP.

Pakistanska vojska je saopštila i da je avion indijskog vazduhoplovstva oboren na pakistanskoj strani "linije razdvajanja" u Kašmiru.

Napad Pakistana je izveden samo dan nakon što su indijski borbeni avioni pokrenuli vazdušne napade na "terorističke baze" u pakistanskom delu Kašmira, u znak odmazde za samoubilački napad na indijske trupe u indijskom Kašmiru od 14. februara, u kojem je poginulo najmanje 40 vojnika.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter