Izvor:
20.06.2019 u 11:14
0

IVKOVIĆ: Članstvo tzv.Kosova u Interpolu bio bi presedan!

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković istakla je danas da bi eventualni prijem takozvanog Kosova u Interpol bio ozbiljan presedan, koji bi predstavljao opasnost i za druge države širom sveta i potpunu politizaciju ove policijske organizacije.

Ona je novoimenovanog ambasadora Brazila Eduarda Botelju Barbosu upoznala o tome da su predstavnici tzv. Kosova po četvrti put podneli zahtev za članstvo u Interpolu, saopštio je MUP.

Popović Ivković je istakla da su argumenti, pravo i pravda na srpskoj strani i posebno je zahvalila Brazilu na podršci Srbiji i Ministarstvu unutrašnjih poslova po pitanju prošlogodišnjeg sprečavanja prijema takozvanog Kosova u Interpol.

Ambasador Barbosa naglasio je da je Brazil posvećen vladavini prava, poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije i Rezolucije 1244, a da je takav stav njegove države zasnovan na principima koji se ne menjaju.

Popović Ivković zahvalila se brazilskom ambasadoru na kontinuiranoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije.

Državni sekretar MUP-a i ambasador Brazila istakli su višedecenijsko dobro prijateljstvo dve zemlje i izrazili spremnost za unapređenje policijske saradnje, pre svega u oblasti borbe protiv trgovine narkoticima, imajući u vidu veze srpskih i brazilskih narko-klanova.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter