Izvor: Alo.rs
16.10.2023 u 11:36
0

IMA VAŽNO ZNAČENJE I SIMBOLIKU: Izglasana najlepša nova srpska reč, koju biste vi odabrali?

Duhoklonuće je reč koja je pobedila na takmičenju za najlepšu novu srpsku reč koje je organizovao sajt “Mala biblioteka” iz Londona. Ova reč zamenjuje tuđicu depresija.

DREVNA KNJIGA OBJAŠNJAVA: Tri ključna pravila iz Kama sutre za kvalitetan seks

Za ovu reč opredelio se desetočlani žiri, ali zanimljivo je da je ona pobedila i na javnom glasanju. Pobedničku reč smislila je i na takmičenje poslala Dragana Albijanić iz Subotice.

Drugo mesto zauzela je reč prohujak, koju je predložila Maša Antonijević iz Jagodine, a treća najlepša nova srpska reč je prikačica koju je poslao Miloš Mićović iz Beograda. Tako je glasao žiri, dok su na javnom glasanju na drugom mestu reč beztebnost, a na trećem beznemož.

Među prvih deset reči za koje se opredelio žiri su još i: smućak, susramlje, otkazniti, lasnolomna, uzrenje, premisliti i opazica.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter