Izvor: Blic/BSC Happy
11.04.2024 u 15:17
1

NA DANAŠNJI DAN UHAPŠEN ASANŽ: Delimo sa vama snimak tog trenutka, a evo šta je na to rekla MARIJA ZAHAROVA (VIDEO)

Osnivač “Vikiliksa” Džulijan Asanž nije viđen u javnosti mnogo meseci pre nego što je uhapšen i izveden na silu iz ekvadorske ambasade u Londonu, kako se vidi na video snimku. Ipak, za objavljivanje ovog trenutka – za koji bi mnoge medijske kuće “dušu dale” da ga prve prikažu javnosti – nisu zaslužne najveće medijske kuće na svetu poput BBC ili CNN.

Jedina medijska organizacija koja je snimila kontroverzni trenutak bio je – “Raptli”.

“Gardijan” piše da su i velike britanske medijske kuće oformile grupu koja se smenjivala ispred zgrade ambasade, kad je poslednjih nedelja delovalo da će doći do hapšenja, uz dogovor da snimak podele ako se nešto dogodi. Međutim, ovaj dogovor je napušten kad nije došlo do hapšenja, preneo je CNN.

Rusija je dugo izražavala podršku Asanžu. Nakon njegovog hapšenja, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova prokomentarisala je na “Fejsbuku” da ovde “ruka ‘demokratije’ stišće grlo slobode”

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NA DANAŠNJI DAN UHAPŠEN ASANŽ: Delimo sa vama snimak tog trenutka, a evo šta je na to rekla MARIJA ZAHAROVA (VIDEO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter