Izvor: Tanjug
12.04.2023 u 11:14
1

Nisu ostali nemi na nemili slučaj koji potresa: Kancelarija EU u Prištini i nemački ambasador Rode osudili su ranjavanje Milana Jovanovića

Milan Jovanović ranjen je u ponedeljak kasno uveče u blizini policijskog punkta kod Bistričkog mosta, nedaleko od Zvečana, a četvorica pripadnika policije su suspendovana i određeno im je policijsko zadržavanje do 48 sati zbog tog slučaja.

Kancelarija EU u Prištini i nemački ambasador Jorn Rode osudili su ranjavanje Milana Jovanovića blizu Zvečana.

„KOLIKO ĆE JOŠ SRBA BITI UHAPŠENO SAMO ZATO ŠTO NOSE SRPSKO IME I PREZIME“: Petković oštro o hapšenju Milana Jovanovića (FOTO)

„Sve relevantne institucije za vladavinu zakona sada treba da sprovedu brzu i temeljnu istragu i izvedu odgovorne pred lice pravde“, navodi misija EU u pokrajini na Tviteru, dodajući da osuđuje „bezbednosni incident u kojem je jedan kosovski Srbin upucan i ranjen“ „U potpunosti se slažem. Još jedan zabrinjavajući bezbednosni incident.

Dobro je videti da je kosovska policija reagovala opsežnim istraživanjem slučaja“, naveo je Rode na Tviteru prenoseći reagovanje misije EU u Prištini. Rode je napisao da „moguće nedolično ponašanje policije treba da bude ispitano kao i svako drugo“ i poželeo Jovanoviću brz oporavak.

Policajac koji je ranio Jovanovića, kao i još trojica koji slučaj nisu prijavili, terete se za krivična dela „ubistvo u pokušaju“ i „neprijavljivanje krivičnog dela“, saopšteno je iz policijskog inspektorata Kosova (PIK).

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “Nisu ostali nemi na nemili slučaj koji potresa: Kancelarija EU u Prištini i nemački ambasador Rode osudili su ranjavanje Milana Jovanovića”

  1. Ово је смешно ,фашиста осуђује (Немачки амбасадор) па они их и стимулишу и говоре им да то раде да би очистили и имали 100% чисту територију.

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter