Izvor: Alo.rs
11.01.2023 u 22:37
0

KAKVO NAS VREME OČEKUJE U NAREDNIM DANIMA: Evo da li prava ZIMA konačno stiže!

Meteorolog Marko Čubrilo u najnovijoj vremenskoj prognozi za Srbiju otkriva kakvo nas vreme čeka u narednim danima i kakvu zimu možemo očekivati.

– Posle izuzetno visokih temperatura u poslednjih par dana vreme se koliko-toliko ponaša u skladu sa kalendarom. Zahlađenje koje je stiglo je umereno tako da su samo planine dobila snežni pokrivač. Dok je ispod 500 metara nadmorske visine uglavnom bilo kiše, lokalno i obilnije – saopštio je meteorolog.

Meteorlog je najavio da će u naredna dva dana uglanvom biti suvo vreme, samo će sutra ponegde na jugoistoku Srbije biti moguća pojava slabih padavina.

VREMENSKA PROGNOZA ZA 11. JANUAR: Danas oblačno i hladnije, najviša dnevna temperatura do 7 stepeni!

– Vetar će biti slab, dok će se dnevni maksimum kretati od +5 do +10 stepeni Celzijusa što je i dalje iznad proseka, samo nije ekstremno visoko – ističe on i dodaje da:

– U noći ka suboti moguće je prolazno naoblačenje koje bi donelo pojavu kiše u nižim i snega preko 600mnv. Vetar bi na kratko bio pojačan, zapadni.

Od drugog dana vikenda pa do oko polovine sledeće nedelje osetno toplije, sa kišom početkom naredne nedelje. Dodaje da bi ciklon sa severa Evrope od srede mogao dovesti do jačeg pogoršanja uz padavine i umereno zahlađenje, nalik trenutnom.

– Količina padavina i snaga zahlađenje će zavisiti od aktuelne sinoptike, tako da će se konkretnija prognoza za te dane moći dati tek oko 17.01. ali nizije i dalje nemaju posebno visoke šanse za sneg, posebno ne neki dugotrajniji – isiče Ćubrilo.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ako ništa drugo izuzetno visoke temperature sa početka meseca su za sada iza nas, uverava nas meteorolog i dodaje da su ovo su ipak normalnije vrednosti.

– Svakako je toplije od proseka i ova zima će gotovo sigutno biti toplija od proseka. Koliko tačno toplija znaćemo krajem februara jer će dobar deo konačne srednje vrednosti temprature zavisiti od perioda posle 26.01. – saoštio je on i dodao da „za sada nema signala za neko jače zahlađenje koje bi srednju temperaturu približilo proseku (što ne znači da ga neće biti)“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter