Izvor: KURIR
13.02.2024 u 09:25
0

KAZNE I DO 50 HILJADA NE POMAŽU: Mogu li da spreče Beograđane da bacaju smeće kroz prozor ?

Štapići za uši, vlažne maramice i ostaci ručka neretko završe na travnjacima oko stambenih zgrada u Beogradu.

Profesionalni upravnici navode da obaveštenjima u ulazima apeluju na stanare da ne bacaju kese sa đubretom kroz prozor.

Kazne su od 5.000 do 50.000 dinara, međutim, počinilac može biti kažnjen samo ukoliko ga komunalni inspektor zatekne kako to radi.

Bace kroz prozor stana opušak od cigarete pa zapale komšiji zavesu. Štapići za uši, vlažne maramice i ostaci ručka završe na travnjaku ispred zgrade. Pojedini stanari su kroz prozor izbacivali čak fotelje i krevete, prepričavaju profesionalni upravnici.

 

VREMENSKA PROGNOZA: Danas oblačno i hladnije, ponegde moguća kiša

U Ulici Matice srpske u Mirijevu slična situacija, kažu stanari.

„Nekad se dešava da se zatekne neko đubre i poneki predmet kao neka flaša. Trudimo se da ako primetimo ko to radi da ga upozorimo, ne znam ni kome bi se trebalo obratiti kada se to desi“, naveo je jedan stanar.

Prvo treba da se obrate upravniku, koji poziva komunalnu inspekciju. Međutim, upravnici kažu da je najbolje da stanari problem sa komšijom pokušaju sami da reše.

U pojedinim zgradama je na ulaznim vratima obaveštenje kojim se neki stanari mole da ne bacaju smeće kroz prozor. Leti je to redovna pojava, pa građani gotovo jednom dnevno zovu upravnike.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter