Izvor: happy
13.02.2024 u 10:21
0

I ŠTA ĆEMO SAD?! U čuvenom francuskom dvorcu KOSOVSKI BOJ – o srpskoj najvećoj pobedi se uvek brujalo (VIDEO)

U jednoj od mnogih odaja izložena je ogromna tapiserija na kojoj je prikazan Kosovski boj

U Francuskoj, na obali reke Šer nalazi se dvorac Šenonso u kome su živele najpoznatije aristokratske porodice Francuske među kojima je i čuvena porodica Mediči.

Proglašen je nacionalnim kulturnim spomenikom Francuske i otvoren je za javnost. U jednoj od mnogih odaja izložena je ogromna tapiserija na kojoj je prikazan Kosovski boj. U komentaru koji se nalazi uz tapiseriju o tome šta ona predstavlja. Piše da je to Kosovska bitka iz 1389. godine, ko su bili učesnici bitke i da je to bila najvažnija bitka u srednjem veku u Evropi.

Piše još i to da je povodom te bitke, francuski kralj Karlo VI naredio da se oglase zvona u svim crkvama u Francuskoj u čast pobede hrišćanske, odnosno, srpske vojske nad Turcima i da je tim povodom lično otišao u Notr Dam na moleban.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter