Izvor: Happy BSC
26.04.2022 u 16:46
0

KO SE VIŠE ZNOJI U MIRU, MANJE KRVARI U RATU Pogledajte kako može da izgleda služenje vojnog roka u Srbiji! (FOTO)

Vojnici generacije „decembar 2021“ koji drugi period vojnog roka služe u Mešovitoj artiljerijskoj brigadi prolaze intenzivnu obuku za specijalnosti roda artiljerije u kasarni „Mija Stanimirović“ u Nišu.

U ovoj su jedinici vojnici na služenju vojnog roka raspoređeni na dužnosti u sastavu posluga na top-haubicama 152 mm M-84 „nora“ i samohodnim višecevnim lanserima raketa 122 mm M-77 „oganj“, gde se osposobljavaju za izvršavanje kolektivnih zadataka i efikasnu borbenu upotrebu artiljerijskih sistema.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

U skladu sa namenom i specifičnostima jedinice, najviše pažnje se poklanja uvežbavanju taktičkih radnji i postupaka prilikom posedanja vatrenog položaja, prevođenju oruđa iz marševskog u borbeni položaj i pravilnom proračunu i zauzimanju elemenata za izvršenje gađanja.

ODVRAĆANJE NEPRIJATELJA Pogledajte kako se naši vojnici profesionalnog sastava mehanizovanih bataljona obučavaju (FOTO)

Mešovita artiljerijska brigada je namenjena za pružanje vatrene podrške jedinicama Kopnene vojske dejstvom po ciljevima taktičkog, operativnog i strategijskog značaja na velikim daljinama, a realizacijom obuke vojnika na služenju vojnog roka unapređuju se mogućnosti za kvalitetnu popunu profesionalnog sastava jedinice.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter