Izvor:
02.12.2016 u 15:46
0

KRAJ OBOJENIH REVOLUCIJA: Tramp najavio da SAD prestaju sa rušenjem stranih vlada, UNIŠTIĆE Islamsku Državu!

SAD će prestati sa pokušajima da ruše vlade širom svetu i sarađivaće sa drugim zemljama koje se bore protiv terorizma, poručio je novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp tokom svoje "turneje zahvalnosti" i obećao početak "nove ere mira".

– Uništićemo Islamsku državu. Istovremeno, vodićemo se novom spoljnom politikom, koja konačno uči na greškama iz prošlosti. Prestaćemo da nastojimo da zbacujemo režime i vlade", rekao je Tramp u prvom obraćanju tokom "turneje zahvalnosti" u Sinsinatiju – prenosi Vašington Ekzemajner (Washington Examiner).

On je naglasio da će SAD sarađivati sa svakom zemljom koja je zainteresovana da uništi takozvanu Islamsku državu, preneo je Tas.

– Sarađivaćemo sa svakom zemljom, koja je voljna da nam se pridruži u nastojaju da porazimo Islamsku državu i radikalni islamski terorizam – rekao je Tramp.

Novoizabrani predsednik SAD obećao je da će "izlečiti duboke rane Amerike" navodeći da ta zemlja nema drugog izbora nego da se ujedini i odbaci netrpeljivosti, navodi AFP.

– Mi smo veoma podeljena nacija, ali nećemo biti podeljeni dugo. Mi ćemo pronaći zajednički jezik i uradićemo posao kako treba. Osuđujemo netrpeljivost i predrasude u svakom obliku i odbacujemo jezik isključenosti i podela – rekao je Tramp pred više hiljada pristalica u areni u Sinsinatiju.

U Indijani, koju je prethodno posetio, Tramp je ponovio da će izgraditi zid duž američko-meksičke granice.

– Ljudi govore ''Mislite li da će Tramp izgraditi zid?'' Verujte mi, izgradićemo zid – poručio je Tramp u kratkom obraćanju obezbeđenju u kompaniji za proizvodnju klimatskih uređaja u Indijani.

On je dodao da će zid imati "vrata" kroz koja će moći da prolaze legalni imigranti.

AP podseća da je nakon intervjua, koji je Tramp dao ubrzo nakon predsedničkih izbora u SAD, izgledalo da će on odustati od plana da izgradi zid.

Tada je, navodi američka agencija, on rekao da će razmotriti da podigne ogradu na određenim mestuma duž granice.

Tramp je u četvrtak krenuo na, kako ju je nazvao, " turneju zahvalnosti" u okviru koje je prvo posetio Indijanu, a potom održao govor na skupu u Sinsinatiju, u Ohaju.

Ohajo je jedna od ključnih saveznih država, koja je pomogla Trampu da na izborima pobedi bivšu državnu sekretarku SAD Hilari Klinton.

Tanjug
Foto: Twitter/FloridaforHRC

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter