Izvor: Telegraf
22.01.2024 u 00:52
0

LEDENA NOĆ PRED NAMA: U ovim krajevima zemlje biće NAJLADNIJE, spremite se za jak mraz

U naredna dva dana očekuje se opasnost od poledice.

Ove večeri u Srbiji je vedro i veoma hladno. Trenutne temperature kreću se od -9 do -3°C, u Beogradu je -2°C. Najhladnije je u Sjenici sa čak -16°C. 

Pred nama je još jedna ledena noć, a u prilog tome ići će mirno i stabilno vreme, uz veoma visok vazdušni pritisak i vreme bez vetra.

Minimalna temperatura do jutra spustiće se na -10 do -4°C, lokalno i niže, naročito na jugu i zapadu, a na Pešterskoj visoravni lokalno i ispod -15°C i to naročito na širem području Sjenice.

Nakon vedrog i ledenog jutra, u ponedeljak tokom dana sunčano i toplije. Maksimalna temperatura kretaće se od 4 do 10°C, u Beogradu do 8°C. Dakle, već sutra preko dana očekuje se znatno ugodnije i prijatnije, ali i toplije vreme, uz otapanje snežnog pokrivača u nižim predelima.

Jugoistočni vetar biće u pojačanju i krajem dana u košavskom području biće jak, na jugu Banata i sa olujnim udarima.

U noći ka utorku sledi naoblačenje, u utorak i pojava slabih padavina, mešovitog karaktera, a vetar će biti u skretanju na severozapadni.

OČEKUJE NAS VREMENSKI PREOKRET: Od ovog datuma drastična promena temperature

Još u utorak ujutro očekuje se mraz.

Inače, u naredne dve noći i jutra širom Srbije očekuje se poledica, s obzirom na to da će se sneg tokom dana topiti, a da će uveče. noću i ujutro temperature i dalje biti u minusu.

Toplije vreme nastaviće se u nastavku sedmice, pa će tako maksimalna temperatura u četvrtak biti i do 12°C, u Beogradu oko 10°C, ali se povremeno očekuje i kiša.

Ugodno vreme i vreme bez prave zime očekuje se i u petak i tokom narednog vikenda, uz temperature uglavnom od 5 do 10°C, u Beogradu do 8°C. U subotu se povremeno očekuje i kiša, na višim planinama sneg.

Dakle, sledeće sedmice očekuje se toplije i ugodnije vreme, a prema trenutnim prognozama do kraja januara ne očekuje nas zahlađenje nalik onom pravom zimskom, uz snežne padavine.

Inače, prosek maksimalne temperature za ovaj deo zime je od 1 do 5°C, tako da će do kraja meseca one biti uglavnom iznad normale.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter