Izvor: Happy BSC Portal/Telegraf.rs
08.01.2024 u 19:10
0

LEDENI OBRUČ STEŽE SRBIJU, TEMPERATURE I DO -10: Evo do kada se očekuje da pada sneg

U toku prethodne večeri i noći kiša je širom Srbije prešla u sneg, a temperatura je opala na vrednosti i ispod 0°C.

Padavine će se nastaviti i danas, a hladno vreme tokom cele sedmice. Najviše snega palo je na zapadu Srbije, na Zlatiboru 20-25 centimetara, a širom zapadne Srbije i u Podrinju od 5 do 15 centimetara. Manji snežni pokrivač prekrio je i severne i centralne predele Srbije, kao i šire područje Beograda.

U ovom času umeren sneg pada na zapadu Srbije, ali i širom Vojvodine. Trenutne temperature kreću se od -2 do 0°C, u Beogradu je -1°C, a na planinama oko -5°C. Zlatibor meri -6°C, a Kopaonik -7°C.

Na jugu i istoku Srbije još uvek nema padavina, a ono što je interesantno sneg još nije počeo da pada ni na Kopaoniku. Srbija će i večeras biti pod uticajem ciklona, ali u njegovom hladnom sektoru. U većem delu Srbije tokom večeri i noći padaće sneg. Duvaće severozapadni vetar.

Očekuje se da padne od 2 do 8 centimetara snega, na zapadu Srbije i na planinama desetak.

Dakle, ne očekuju se značajnije i obilnije količine padavina. Sneg će u Srbiji padati i u utorak ujutro. Najveće količine snega očekuju se u noći između ponedeljka i utorka i u utorak ujutro.

U utorak tokom dana očekuje se slabljenje padavina i njihov prestanak tokom poslepodneva i večeri. Očekuje se ledeni dan, što znači da će maksimalna temperatura ostati ispod 0°C.

Jutarnja temperatura biće od -5 do -1°C, maksimalna dnevna od -3 do 1°C. U Beogradu će se temperatura kretati od -4 do -2°C, uz manji snežni pokrivač.

Ledeni dan je stručni termin u meteorologiji, koji označava da je maksimalna temperatura ispod 0°C.

Od srede do kraja sedmice očekuje se suvo i hladno. Ujutro se ponegde očekuje magla, a u većini predela umeren do jak mraz. Jutarnje temperature tokom pojedinih dana ići će i do -10°C, lokalno i niže, a biće uglavnom od -9 do -3°C. Tokom dana maksimalne tempetrature u većini predela biće oko 0°C.Prema vremenskoj prognozi, od 15. januara očekuje se manje otopljenje, ali i naoblačenje sa kišom, susnežicom i snegom.

U OVOM GRADU NAPADALO VEĆ 20 CM: Evo kada sneg prestaje da pada i šta nas čeka narednih dana

Dakle, nakon natprosečnog toplog vremena, vreme će u narednom periodu biti u skladu sa kalendarom. Prosečna maksimalna temperatura za ovo doba godine je od 0 do 5°C, tako da će one u narednom periodu biti uglavnom malo ispod proseka.

Inače, zahlađenje koje je zahvatilo Srbiju, potpuno je normalno i uobičajeno za naše područje u ovom delu godine. Nema mesta panici i potrebno je samo se prilagoditi aktuelnim vremenskim uslovima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter