Izvor:
08.05.2017 u 14:59
0

LIKVIDIRAN VISOKO RANGIRANI LIDER ISIS: Operaciju izveli američka vojska i saveznici!

Lider Islamske države u Avganistanu Abdul Hasib ubijen je u operaciji koju su 27. aprila zajednički izvele avganistanske snage i američki specijalci u pokrajini Nangarhar, saopštio je danas Pentagon.

Kako se navodi, Hasib je bio među nekoliko visoko rangiranih lidera ID u Avganistanu koji su ubijeni u toj operaciji, prenosi AP.

General američkih snaga u Avganistanu Džon Nikolson kazao je da je Hasib drugi lider ID u Avganistanu koji je ubijen u poslednjih devet meseci.

Veruje se da je Hasib organizovao niz smrtonosnih napada na tlu Avganistana, uključujući i napad na glavnu vojnu bolnicu u Kabulu 8. marta u kojem je ubijeno hiljade ljudi.

"Ova uspešna zajednička operacija još je jedan važan korak u našoj neumornoj kampanji za pobedu nad ID 2017. godine", rekao je Nikolson.

Izvor: Tanjug
Foto: Facebook/Mohammad N Asif, Flickr.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter