Izvor:
27.12.2018 u 12:10
0

LONČAR: Država Srbija refundiraće sve troškove lečenja 12-godišnje Janje Stamenković!

Država Srbija refundiraće sve troškove lečenja 12-godišnje Janje Stamenković iz Smedereva, koja je jutros hitno operisana u Istanbulu u Turskoj, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

"Odmah smo stupili u kontakt sa roditeljima male Janje Stamenković, oni su trenutno u Istanbulu i devojčica je operisana. Refundiraćemo sve troškove operacije, ali i daljeg lečenja, kao što ćemo pomoći i pomažemo i drugoj deci", rekao je Lončar.

On je dodao da će Janja Stamenković, koja boluje od tumora na hipofizi, imati sve uslove i sve što je potrebno da što pre ozdravi.

Otac devojčice, Saša Stamenković, potvrdio je da je operacija prošla dobro.

"Devojčici je ugrađen stent, sve je prošlo u najboljem redu i ona je prebačena u sobu", rekao on.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prethodno je za ponudio svu moguću pomoc kako bi se što hitnije obezbedili svi uslovi za lečenje i ozdravljenje Janje Stamenković.

Nakon što je objavljeno da devojčica mora hitno da se operiše danas u Istanbulu i da joj je potrebno 17.000 evra za novu operaciju, javili mnogi ljudi koji su ponudili svoju novcanu pomoc.

Devojčica je do sada bila na četiri operacije, a posle postoperativnog poboljšanja – tumor se vratio.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter