Izvor: NOVOSTI
25.10.2021 u 13:17
0

LOŠE VESTI SA INSTITUTA ZA MAJKU I DETE: DEVOJČICA (7) PRIKLJUČENA NA RESPIRATOR

Još jedno dete – devojčica od sedam godina priključena je zbog komplikacija kovid-19 na respirator u Institutu za majku i dete „Dr Vukan Čupić“, potvrdio je za medije profesor dr Predrag Minić, pulmolog u ovoj ustanovi i član Kriznog štaba Vlade Srbije.

Sada je na respiratorima u ovoj ustanovi ukupno četvoro dece, a još jedan dečak sa neurološkim problemima je bio intubiran, pa ekstubiran.

– Devojčica koju je kod nas transportovana iz KBC „Dr Dragiša Mišović“ ima nefrološku bolest, i ona je od četvoro intubirane dece jedina sa komorbitetom, odnosno pratećim hroničnim oboljenjem – kaže dr Minić.

PROČITAJTE JOŠ: TEŠKO STANJE U KOVID BOLNICI U NOVOM SADU: Najveći broj pacijenata su nevakcinisani

– Prema svim parametrima ona je, ipak, u nešto boljem stanju nego šestomesečna beba i dvoje tinejdžera za koje se već dugo borimo.

Prvo troje dece u Srbiji koja su sa kovidom-19 priključena na respiratore su, kako nam je juče potvrdio prof. Minić, sve vreme na ivici života.

– Borimo se danonoćno, ovo je vrhunska medicina u našim uslovima, sa svom neophodnom najmodernijom opremom za monitoring ovakvih slučajeva, ali su pomaci, nažalost, gototo nikakvi – kaže prof. Minić.

PROČITAJTE JOŠ: „GOJAZNI TINEJDŽERI U NAJVEĆEM RIZIKU“ Doktorka iznela ZABRINJAVAJUĆE podatke: Imaju kliničku sliku odraslih pacijenata

– Ova deca su gotovo već treću nedelju na respiratorima.

– Ima nekih poboljšanja, u parametrima koji se prate, ali to je boljitak, nažalost, samo u brojevima, ne i u stvarnom zdravstvenom stanju te dece.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter