Izvor:
20.09.2019 u 20:59
0

MASHAT: Hutiji najavili prekid napada ako koalicija predvođena Rijadom učini isto!

Huti pobunjenici u Jemenu danas su saopštili da će obustaviti napade dronovima i balističkim raketama na Saudijsku Arabiju, ako koalicija predvođena Rijadom učini isto i prekine napade na Jemen.

Huti u više navrata preuzeli odgovornost za napade dronovima na saudijska naftna postrojenja 14. septembra, ali da Saudijska Arabija i SAD nastavljaju da za te napade okrivljuju Iran.

Teheran je negirao bilo kakvu umešanost u te napade.

Politički predstavnik Hutija Mahdi Mashat je na televiziji pobunjeničke grupe Al Masira pozvao na obustavu vatre sa obe strane i na ozbiljne pregovore zavađenih strana.

Pozivam sve strane sa različitih strana koje su uključene u rat da se ozbiljno angažuju u istinskim pregovorima koji bi mogli da dovedu do razumnog nacionalnog pomirenja, koje ne bi isključivalo nikoga – poručio je Mashat.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter