Izvor:
09.09.2017 u 13:33
0

Meksiko: Preko 6o mrtvih,strahuje se da ih ima mnogo više!

Policija, vojska i hitne službe su u trci sa vremenom kako bi uspeli da spasu preživele, nakon razornog zemljotresa u Meksiku, koji je za sada odneo 61 život.

Jug Meksika je najteže pogođen, a spasioci traže preživele u ruševinama kuća, crkava i škola, razorenih u zemljotresu jačine 8.1 stepeni po Rihteru.

Predsednik Meksika Enrike Penja Nijeto saopštio je da je 45 osoba izgubilo život u Oahaki, 12 u Kijapasu i četvoro u Tabasku – gde je među mrtvima bilo i dvoje dece – međutim, kako kažu državni zvaničnici, mrtvih bi moglo da bude preko 80, piše AFP.

Vlasti se takođe plaše da bi još jedan zemljotres mogao da usledi u naredna 24 sata od prvog udara.

U međuvremenu, Nacionalni centar za uragane SAD saopštio je da bi uragan Katja, koji pogađa istok Meksika, mogao da izazove bujice i klizišta opasna po život, pogotovo u planinskim terenima. Uragan je eskalirao u drugu kategoriju

Zemljotres se osetio 800 kilometara od epicentra, u prestonici Meksika – Meksiko Sitiju, gde su mnogi stanovnici bežali iz svojih kuća u pidžamama, nakon što su čuli sirene koje upozoravaju na zemljotres.

Zemljotres se smatra najjačim u poslednjih 100 godina, jači čak i od razornog zemljotresa koji je razorio Meksiko Siti 1985. godine.

Meksiko se nalazi na pet tektonskih ploča, što zemlju čini izuzetno pogodnom za zemljotrese.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter