Izvor: Tanjug
28.01.2021 u 14:52
0

MIHAJLOVIĆ: Radimo dokumentaciju za gasovod ka Prištini

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da će se ove godine raditi dokumentacija za izgradnju gasovoda ka Prištini.

Mihajlović je to rekla u intervjuu za Glas Amerike, a govoreći o diverzifikaciji snabdevanja energentima na koju je Srbija pristala i potpisom na dokument iz Vašingtona.

„Mislim da se sledeće nedelje raspisuje tender za kompaniju koja će nadzirati izgradnju konekcije Niš-Dimitrovgrad. Ono što takođe mora da se uradi ove godine je projektno-tehnička dokumentacija za interkonekcije sa drugim državama“, rekla je Mihajlović.

SAZNAJTE I OVO

TEŠKA TRAGEDIJA U LESKOVCU: Muškarca pregazio voz, na mestu ostao mrtav

NIGDE BEZ KAPE I RUKAVICA: Tokom dana oblačno i suvo, temperatura do 10 stepeni

TEŠKA SAOBRAĆAJKA: Automobil se prevrnuo, povređeni žena i malo dete

SELAKOVIĆ: Svaka generacija Srba prilaže nešto Svetosavlju

Dodaje da kao u saobraćaju, tako i u energetici i gasu, Srbija mora biti tranzitni koridor.

„Uradiće se dokumentacija za konekcije sa Rumunijom, BiH, Hrvatskom, Crnom Gorom. Praviće se dokumentacija za izgradnju gasovoda dole ka Prištini, kao i za izgradnju gasovoda za povezivanje sa Crnom Gorom. To Srbiji daje mogućnost da prihvati gas koji će biti od drugog dobavljača“, istakla je Mihajlović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter