Izvor:
16.12.2019 u 15:44
0

MILIJARDA ZA REKONSTRUKCIJU Aranđelovac dobija obnovljenu bolnicu (VIDEO)

Za rekonstrukciju Opšte bolnice u Aranđelovcu biće izdvojeno oko milijardu dinara, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar i najavio da će radovi na kompletnoj obnovi te ustanove krenuti početkom sledeće godine.

Ministar je kazao da je obezbeđen novac i da su pripremljeni projekti koji su prošli tendersku proceduru, navodeći da će posle obnove, bolnica u Aranđelovcu biti jedna od najopremljenijih zdravstvenih ustanova u tom delu Srbije.

"Radovi će početi posle Nove godine. Mislim da je to mnogo dobra vest za Aranđelovčane i sve koji gravitiraju ka ovom mestu, a koji zaslužuju da imaju sređenu bolnicu", rekao je Lončar novinarima u Aranđrlovcu, gde je prisustvovao svečanoj dodeli 12 novih sanitetskih vozila za bolnice i domove zdravlja u Srbiji.

Lončar je naveo da je reč o ozbiljnoj investiciji vrednoj oko milijardu dinara, kao i da će dodatna sredstva biti uložena u nabavku medicinske opreme.

Ministar je dodao da je cilj da se obnovi svaka bolnica i dom zdravlja u Srbiji i istakao da država to sada moguće jer imamo suficit u budžetu.

MINISTRI URUČILI DONACIJU Za Aranđelovac 12 sanitetskih vozila (VIDEO)

– Uveden je red u državnoj kasi, štedelo se i racionalno trošilo – kazao je Lončar.

On je podsetio da se zahvaljujući stabilnom stanju u finansijama povećavaju i plate zdravstvenih radnika.

ZAŠTITITE SE OD GRIPA Stiglo novih 10.000 vancina (VIDEO)

– Medicinska sestra sada ima zaradu koliku je imao lekar opšte prakse 2009.godine. Sestre imaju više od 50.000 dinara, a tu se neće stati, još ćemo povećavati plate – rekao je Lončar.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter