Izvor:
11.10.2018 u 10:21
0

MINISTAR STEFANOVIĆ: Srpska policija pokazala da je dobar međunarodni partner!

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da su u velikoj međunarodnoj akciji pokrenutoj u Belgiji, gde su uhapšeni fudbalski treneri, menadžeri i sudije, učestvovali i pripadnici MUP-a Srbije i da je naša policija pokazala da je dobar međunarodni partner.

Policija je, kako je ranije saopšteno, na šest lokacija u Beogradu i Nišu zaplenila 800 hiljada evra, za koje se sumnja da potiču od pranja novca stečenog malverzacijama sa transferima fudbalera u Belgiji, a ministar Stefanović je tim povodom rekao je da imamo dobru akciju BIA, policije i Tužilaštva.

Ministar je naveo da je srpska policija zajedno sa belgijskom policijom i više policija EU ušla u trag jednom slučaju pranja novca.

– Još uvek se rade određene istražne radnje u Belgiji i zbog toga kolegama nećemo da kvarimo dodatne aktivnosti vezane za to. Sumnja se da su transferi igrača korišćeni da se taj novac prebacuje u druge zemlje, da se podiže sa računa, a zatim u gotovini vraća na određene lokacije – rekao je Stefanović.

Dodao je da je reč o klasičnom pranju novca, te da je u Srbiji na određenim računima do sada zaplenjeno 800 hiljada evra, ali da će sa novcem koji je zaplenjen u inostranstvu ta cifra biti značajno veća. Kako je rekao, otkrivene su malverzacije koje su vezane za nameštanje utakmica za transfere igrača.

– To su dobre operativne aktivnosti koje se sprovode i policija pokazuje da je dobar međunarodni partner i da može da bude deo poverljivih akcija policije širom EU – smatra Stefanović.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter