Izvor: TANJUG
27.11.2023 u 17:38
0

MINISTARSTVO ODBRANE: Vojska spremna da pomogne građanima u saniranju posledica snežnih padavina

Snage Vojske Srbije u ugroženim područjima nalaze se u pripravnosti, prate situaciju i u slučaju potrebe i na zahtev lokalnih štabova za vanredne situacije spremne su da u najkraćem roku reaguju i pomognu građanima u saniranju posledica snežnih padavina angažovanjem ljudstva i mehanizacije, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

EKONOMISTA NEMANJA ANTIĆ ZA BSC HAPPY PORTAL: „Osmočasovno radno vreme ne može da donese nadprosečne rezultate“

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE, fotografija niske rezolucije/ nr

Kako je Ministarstvo navelo, vojska Srbije je, po naredbi predsednika Republike i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, među prvima pružila pomoć civilnim vlastima u otklanjanju posledica obilnih snežnih padavina u našoj zemlji.

Na zahtev štabova za vanredne situacije, inžinjerijske radne grupe Treće i Četvrte brigade kopnene vojske angažovane su na uklanjanju snežnih nanosa sa lokalnih putnih komunikacija na teritoriji opština Babušnica i Vranjska Banja, dok su u Svrljigu angažovani vozači i vojna vozila visoke prohodnosti za prevoz interventnih ekipa Elektrodistribucije Srbije koje saniraju oštećenja na trasi elektromreže, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Pripadnici Vojske Srbije i na ovaj način pokazuju da su uvek u službi građana, ne samo kada je reč o odbrani zemlje, već i kada treba pomoći najugroženijima, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter