Izvor: Kurir
11.09.2022 u 14:23
0

MINISTARSTVO PROSVETE DONELO ODLUKU, MENJA SE MALA MATURA: Osmaci će polagati samo jedan predmet!

Nacionalni prosvetni savet (NPS) dao je pozitivno mišljenje i jednoglasno usvojio predlog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za promenu koncepta kombinovanog testa koji učenici osmog razreda polažu na kraju osnovne škole na završnom ispitu, to jest male mature.

Ministar Branko Ružić je još ranije najavio, a sada je i usvojena promena koncepta polaganja kombinovanog testa koja podrazumeva da se učenici opredeljuju za jedan test iz nekog od pet predmeta – istorija, biologija, geografija, fizika ili hemija, u skladu sa svojim interesovanjima, umesto kombinovanog testa koji su polagali do sada kada su odgovarali na pitanja iz svih pet predmeta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

U narednih desetak dana Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja definisaće rok u kome će se učenici osmog razreda izjašnjavati iz kog predmeta će polagati test na završnom ispitu.

RUŽIĆ ZADOVOLJAN POČETKOM ŠKOLSKE GODINE: Konačno normalan ambijent nakon epidemije i dojava o lažnim bombama

Promena koncepta polaganja kombinovanog testa predviđena je Strategijom razvoja obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji do 2030. godine.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter