Izvor:
09.06.2019 u 15:20
0

MOLDAVIJA: Parlament zakazao sednicu uprkos raspuštanju!

Parlament Moldavije saopštio je danas da će se okupiti na plenarnoj sednici u ponedeljak, uprkos dekretu o raspuštanju koji je potpisao v.d. premijera Pavel Filip umesto predsednika države.

Parlamentarni biro je danas odlučio da održi plenarnu sednicu u ponedeljak. Biro će imati još jedan sastanak kasnije tokom dana da odobri dnevni red – rečeno je u preš službi moldavskog parlamenta.

Ranije danas parlament je vladu Pavela Filipa proglasio nelegitimnom, a ta odluka je usledila nakon što je on potpisao dekret o raspuštanju parlamenta umesto predsednika Igora Dodona, koga je Ustavni sud te zemlje razrešio dužnosti na zahtev Filipove Demokratske stranke.

Poslanici su zatražili od saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija da potez demokratske stranke proglasi nezakonitim.

Demokratska partija Moldavije Pavela Filipa obećala je u subotu da će da ospori legitimitet nove vlade koju su formirali Socijalistička partija koju podržava Rusija i pro-evropski blok ACUM.

Socijalistička partija i blok AKUM saglasili su se juče da formiraju vladu i imenuju Maju Sandu, bivšu ministarku prosvete i savetnicu Svetske banke, za premijerku da bi smanjile moć oligarha u jednoj od najsiromašnijih zemalja Evrope.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter