Izvor:
17.01.2018 u 22:45
0

NA SIGURNOJ DISTANCI: Merkel i Kurc ne bi da se međusobno mešaju u poslove!

Kancelari Nemačke i Austrije, Angela Merkel i Sebastijan Kurc, saglasili su se da najpre treba sačekati na razvoj događaja kod "cenjenih komšija", pre nego što iznesu svoje sudove o njihovoj politici.

Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je, posle susreta sa austrijskim kancelarom, da je isuviše rano da komentariše odluku austrijskog kolege da formira koalicionu vladu sa nacionalističkom i antimigrantskom Slobodarskom partijom Austrije.

Merkelova je rekla da želi "da bude jasno da ćemo suditi o novoj vladi na osnovu njenog delovanja".

Upitan o nameri Merkelove da formira novu koalicionu vladu sa socijaldemokratama, Kurc je rekao da se uzdržava od "mešanja u (nemačku) politiku".

Merkelova je jedna od najiskusnijih lidera, rekao je Kurc, zaključivši da je "stabilna vlada u Nemačkoj korisna i za Austriju i za Evropu".

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter