Izvor:
05.11.2016 u 03:42
0

Najbolji srpski sportista definitivno nije u dobroj formi: Đoković bez krune u Parizu; prvo mesto visi o koncu!

Novak Đoković je ispao! Još bitnije, ostaće bez statusa najboljeg tenisera sveta ako Endi Mari dobije naredna dva meča i plasira se u finale Mastersa u Parizu.

Srpski as izgubio je četvrtfinani duel od Marina Ćilića i četvorogodišnju vladavinu na ATP turu doveo pod znak pitanja, jer više ništa ne zavisi od njega. Ukoliko Britanac večeras bude bolji od Tomaša Berdiha i sutra savlada boljeg iz duela Žo Vilfred CongaMiloš Raonić uspeće u onome što je početkom godine izgledalo nezamislvo. Svrnuće Đokovićasa trona.

Novak Đoković je danas, kao uostalom i tokom cele sedmice, ali i nekoliko poslednjih meseci – još od osvajanja Rolan Garosa – bio neprepoznatljiv, što je Hrvat iskoristio i dobio ga 2:0 u setovima (6:4, 7:6).

Koliko je ovo bio šokantan poraz za Đokovića možda najbolje pokazuje činjenica da je u svakom od dosadašnjih 14 međusobnih mečeva sa Čilićem slavio. Da je dobio poslednjih pet bez izgubljenog seta. Da je u Parizu uzeo četiri krune. Da je trostruki uzastopni vladar „Bersija“. Ovog puta mu nijedna od tih tradicija nije vredela.

Čilić je verovatno ostvario najveću pobedu u karijeri, što možda i nije iznenađenje, ako se uzme u obzir kvalitet tenisa prikazanog tokom sedmice. Preslišao je zemljaka Iva Karlovića, Belgijanca Davida Gofana, oba puta bez izgubljenog seta, a večeras potvrdio izvanrednu formu i relativno lako izašao na kraj sa igračem koji je sigurno njegova najveća noćna mora.

Ovoga puta Čilić je razbio tu barijeru. Posle izjednačenog prvog seta, na čijoj je sredini Novak prvi imao šansu za brejk, Hrvat je u samoj završnici, pri rezultatu 5:4 iskoristio jednu od svojih retkih prilika i poveo 1:0. Videlo se u tim trenucima da Đoković ne igra na svom nivou na koji je navikao publiku, da je nekako odsutan, što se primetilo i tokom drugog seta. Jedini svetao trenutak Beograđanin je pokazao u završnici meča, uspevši da brzopotezno vrati brejk i poravna na 5:5, čak je i u taj-brejku prvi stekao prednost, ali izuzetno razigranog Marina Čilića nije uspeo da zaustavi.

Valjda će biti bolje na završnom turniru sezone u Londonu.

Mozzart sport
Foto: ATP Paris

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter